Страхотна диета…за вашия куфар

1
Добави коментар
kufeiko
kufeiko

(снимка: oasiscollections.com)

Най-после сме на крачка от сезона на пътуванията. Щом времето се оправи дори мънчико, в нас проговаря приключенския дух, стягаме багажа и дим да ни няма.

Но всяка себеуважаваща се шопинг маничака обикновено среща немалко трудности какво точно да вземе, колко куфара да помъкне със себе си и най-вече как да организира съдържанието им. Как да не опаковаме сладурските розови сандали, нищо че отиваме на планина? А как можем да издържим 5 дни на морето без поне 6 чифта бански, 20 рокли и най-малко два големи несесера козметика?!

Нека си го кажем направо, никой не се е върнал от ваканция, казвайки: „Бих искал куфарите ми да бяха по-тежки“. Основната цел на запаления пътешественик е да носи със себе си всичко необходимо и да остави излишния товар у дома. Как да подложим багажа си на успешна диета? Просто следвайте нашите лесни съвети!

1. Напишете си домашното. Обадете се в хотела, мотела или на приятелите, при които ще отседнете и попитайте дали разполагат със сешоар, ютия, хавлии, в общи линии всичко, което е обемно и тежи, и което спокойно можете да оставите вкъщи. Ако ви отговорят положително, можете спокойно дa не опаковате два куфара 🙂

2. Проверете какво ще е времето и какви събития ще посетите на мястото, където отивате. Опаковайте само дрехите, които са подходящи за съответното време и социални събития. В никакъв случай не се изкушавайте да добавите тоалети „просто за всеки случай“.

3. Изберете един основен цвят, около който да изградите целия багаж. Неутралните, базови цветове като бяло, черно или бежово са добра отправна точка. След това изберете и аксесоарите, които ще отиват с избрания основен цвят.

4. Номера с цифрите. Изпитано правило за пътувания под една седмица е една риза/блуза за всеки ден престой, едно яке или пуловер, един панталон/пола за всеки два дни (но никога по-малко от два панталона/поли), не повече от два чифта обувки (с единия пътувате, другия опаковате), бельо за всеки ден и сезонни допълнения като например бански.

5. Направете си списък. Направете си детайлен списък с всичко, което планирате да вземете със себе си. Така най-лесно ще забележите, че смятате да опаковате 6 рокли за четиридневно пътуване. Бъдете честни, описвайте всичко, включително чорапи и бижута. Когато приключите със списъка, се придържайте стриктно към него.

6. Намалете козметиката. Сдобийте се с мини варианти на любимите си козметични продукти (в размер за пътуване). Пазарувайте мини комплектите не само непосредствено преди път, а регулярно – така винаги ще имате под ръка любимите си марки, а и ще можете да ги закупите на промоционални цени. Ако все пак нямате време да се сдобитете с миниатюри, купете си празни контейнери и шишенца и прелейте в тях от по-големите разфасовки.

7. Пътувайте с най-обемните си и тежки обувки, пуловер и яке. По този начин няма нужда да ги опаковате.

8. Не опаковайте багажа си направо в куфара. Преди да опаковате багажа си в куфара, натрупайте всичко, което планирате да вземете на купчина на леглото или върху някой шкаф. Това е вашата възможност да огледате съдържанието на багажа си и да махнете още няколко неща в последната минута. Ако подреждате директно в куфара, ще се изкушите да метнете още няколко вещи вътре (повярвайте ни, точно така ще стане!). Веднъж щом сте финализирали багажа, опаковайте само каквото стои в купчината пред вас.

Ако сте следвали нашите съвети, вашият куфар би трябвало да е с мерките и теглото на супермодел 🙂

И няколко полезни предмета, без които не трябва да тръгвате:

1. Удобен и функционален куфар – нашият избор е незаменимият Samsonite. Мерцедесът на куфарите, с удобна сгъваема дръжка, колелца, въртящи се на 360 градуса и богата палитра разцветки, включително бонбонено розово.

2. Комплект празни контейнери за козметика – изключително практична покупка, която се ползва многократно. Всякакви размери и разновидности се продават в Sephora, в комплект или поотделно, заедно с различни размери несесери за път.

3. Фотоапарат – пътуването е нищо без спомени, затова ще ви трябва хубав фотоапарат, като Olympus XZ-2 например. Компактен, лек и удобен за работа, този апарат ще ви изненада с възможностите си.