Антон Калчев – Тони Застраховката: Не съм баща на детето на Калинка Илиева!

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Антон Калчев – Тони Застраховката, както го наричат във футболните среди заради бизнеса му – застраховане на недвижимо имущество и автомобили, е роден през 1975 г. в София. Завършил е Втора английска гимназия в София, както и семестриално – финанси в НБУ. Живее на семейни начала с приятелката си. В края на май м.г. Калчев беше задържан показно от командоси от ГДБОП заедно с още трима души – Камен Балбузанов – Куката, пловдивчанина Кирчо Руския и популярния боксьор Александър Пацов. Всички те бяха обвинени, че са част от групата за разпространение на дрога на наркобоса Христофорос Аманитидис – Таки.

След масовото меле през януари т.г. между агитките на “Левски” и ЦСКА, когато посред бял в центъра на столицата се биха около 300 души, Тони Застраховката и другият лидер на синята агитка “София – Запад” – Любомир Костадинов – Любо Младежа, бяха набедени и за организатори на енергийните протести. Те уж давали по 70 лв. на ръка на ултрасите, за да провокират радикални действия и да предизвикат сблъсъци с полицията. Любо Младежа, който е с осъдителна присъда за продажба на дрога, е пуснат от затвора в началото на годината – според писания в медиите, за да създаде структури за масови безредици.

– Скоро бяхте пуснат на свобода под гаранция, а вече развивате бурна дейност!
– Ние се водим ултраси и в момента имаме една кампания към националния клуб на привържениците на „Левски”. Всички левскари от цяла България и дори от чужбина да се обединим, да бъдем всички заедно, да станем членове на националния клуб на привържениците. Кампанията се казва „Присъедини се и ти” , защото само когато сме всички заедно, сме силни. Започнахме да обикаляме цялата страна. Тръгнахме от Южна България – там откликът е най-голям, тъй като по принцип има най-много левскари. Целта ни е да ги събудим, да ги върнем на стадиона.

Другото, което искаме да направим, е следното. В България има 10 000 левскари, само че те не са организирани. Затова

искаме да направим едно левскарско общество

Ние, левскарите, сме будни българи, можем да бъдем за пример на другите. И като знаеш, че във всяко населено място – град, градче, село, имаш свой човек – левскар, който ще откликне за всичко, получаваш един гръб от националната организация. Целта ни е да дадем възможност на всеки левскар да се развива не само в области, свързани с любимия ни отбор – посещения на футболни мачове, закупуване и производство на артикули, но и в личен план. Да дадем на всеки човек първоначалния тласък.

Всичко обаче зависи от самите хора. Те дават предложенията, ние можем само да ги подкрепим, да координираме действията. Но когато направим една голяма национална организация, ще имаме по-големи възможности, ще станем фактор в държавата, много хора ще се съобразяват с нас. Ние имаме принципни позиции по повечето наболели въпроси и проблеми на обществото.

Направили сме членска карта, която ще е унифицирана за цяла България. Тя е с вграден чип и ще може да се ползва и като дебитна. С нея ще се плаща членският внос към организацията. В преговори сме в новия стадион да влизаме с нея. Отделно всеки левскар, който е член на организацията, или негов приятел, може да стане наш партньор както със своите лични умения, така и с бизнеса си и по този начин да направим едно голямо портфолио на бизнеса на всички левскари.

– Амбициозни, но кротки… това ли е новата модификация на агитката на „Левски”?! Чак да не повярва човек!
– „Левски” отдавна не е само футбол. Това е идея. Имаме идеал, зад който да застанем. Това не е от сега, това е от години. Но понеже в България знаете, че никой не иска да се променя или да започва нещо ново, затова ние нееднократно сме излизали на протести.
Да, спрягат ни, защото така е удобно – да кажат 20-30-50 човека лумпени, опорочиха протестите… Поради тази причина

ние не участвахме в тези протести, защото щяхме да бъдем използвани

Напротив, ние знаем в каква насока да се развиваме и започнахме още доста преди протестите да си действаме по нашата програма – да направим това левскарско общество.

Ние протестите сме ги оставили в миналото, започнали сме с действията си и сме няколко крачки напред пред другите. Знаем как сме били употребявани досега.

– И как точно са ви употребявали? Ако можете да го обясните в няколко изречения…
– Това се случва с помощта на медиите…

– Защо сте толкова отрицателно настроен към „четвъртата власт”?
– Не съм отрицателно настроен. Напротив, аз съм демократичен човек, смятам, че всеки има право на мнение. Ето, сега протестиращите се поразцепиха в исканията си, докато ние имаме една по-широка основа, на която да стъпим.

Как употребяват медиите? Това е начинът – от контекста да се извадят определени думи и да се преиначат. Това се случва и с нас. Затова ние в момента действаме, а не говорим.

В медиите се къса връзката с реалността, има доста платени журналисти, които обслужват какви ли не интереси.

– На какъв етап са вашите проблеми с правосъдието?
– Този сценарий не е от вчера. Мога да ви дам и конкретен пример с Любомир Костадинов…

– … Любо Младежа, както го наричат ултрасите…
– … да, същият Любо. Той е в предишната серия на този сценарий. В момента, в който някой надигне глава в България, веднага му се образуват дела. Той даде едно много добро интервю, в което каза, че никой в България не е застрахован. То си има признаци – първо се започва в жълтите вестници. Те изпълняват политически поръчки, ние сме политически затворници и сме хронично виновни за абсолютно всичко. Този сценарий води натам.

Специално за Любо ще ви кажа, че беше наклеветен в едно дело, което беше засекретено. Това беше схема да ги държат в покорство. Поръчкова присъда на първа инстанция. Съдийката направи всичко възможно да не се даде отзвук на делото, на доказателствата, които има по случая. Даде една абсолютно несправедлива присъда от 8 години.

От 29 обвинения Любо беше осъден само по едно

На втора инстанция тази присъда не беше потвърдена, беше намалена на пет години. Сега чакаме третата инстанция. Той има да си долежава около една година.

По същата наклонена плоскост, по същия сценарий ме вкараха и мене.

– По обвинение в притежание и разпространение на наркотици?
– То всъщност е едно дело. В момента на Младежа му предявяват обвинение по същото дело, по което вече е получил присъда. Те го обвиняват наново, за да го държат следващите три години. Ходът на едно такова дело е около 3-4 години и през това време ти си извън борда. На него даже не му бяха сменили мярката за неотклонение, докато аз съм под гаранция, но не мога да си върша работата, свързана с „Левски”. Защото отговарям за толкова много хора, а при първото пререкание с властите могат да ме задържат. Трябва да си покорен, да си мирен… Същият сценарий като при Любо сега се повтаря и при мен. Даже сега ни вкараха в едно грандиозно дело, което е абсурдно. Сто човека са обвиняеми и вероятно ще трябва в зала 1 на НДК да се води този процес.

– В какво са обвинени тези сто души? Това е невиждан мегапроцес!
– Разпространение на наркотици. По цялото дело няма никакви доказателства. Няма заловен грам наркотично вещество. Значи, какво казва Младежа в неговото интервю – трябва да имаш един дознател, един полицай, един прокурор и можеш да получиш присъда. И един съдия. Това се организира за няколко дни.

В момента ние сме потърпевши, но въпреки всичко имаме обществена позиция, която отстояваме. Публиката на „Левски” е изключително интелигентна и културна, доказали сме го в чужбина, защото тук не се признава нищо. За последните 5-6 години вече нямаме никакви инциденти с агитката на „Левски”.

– Да, вижда се, че сте овладели положението.
– Първо, не се толерират тези неща. Направили сме една система за самоохрана със стюарди. В сектора на стадиона ние всички сме приятели и нямаме нужда от пазач, нямаме нужда от полиция, нито от сотаджии… Нямаме нужда да бъдем преджобвани на входа, искаме да влизаме като европейци, на широки входове. Най-големият проблем в България в момента е базата. Стадионите са в страшно окаяно състояние. Те са опасни. Виждате какво стана в Пловдив. Отидохме 3000 човека не на война, а да се забавляваме и просто всички тези камъни, които бяха там, провокацията, лошо свършената работа от органите на властта, от организаторите на мероприятието доведоха до едни грозни сцени, които обаче ние не толерираме. В случая нямаме никаква вина. Даже предотвратихме много по-страшни неща.

Сега са забранени всякакви пиротехники. Искам да отбележа, че има пиротехники, които не са опасни. Вярно, по-скъпи са, но изобщо не се дава възможност това да се прокара в обществото. Може да се направи едно абсолютно контролирано запалване на тези пиротехнически средства, така че имаме много работа. Новият закон, който за радост не можаха да го гласуват, освен че е недемократичен, дискриминира децата до 18-годишна възраст, защото прави всичко възможно те да не стигнат до спортното мероприятие. Нашите цели са точно противоположни – колкото се може по-голяма маса да бъде закарана до стадионите и не само там, но дори на улиците да си отстояваме нашите принципи. Няма да се откажем. Само „Левски” мога да ви кажа!

– Защо твърдят, че сте човек на Таки, едва ли не неговата дясна ръка?
– Аз този човек нито го познавам, нито съм го виждал някога. Това са пак такива едни стари схеми, в които ме вкарват, за да наклонят общественото мнение в негативна посока. Аз съм председател на една организация, която е самостоятелна, не зависи от никого,

не се занимаваме с нищо незаконно

Искаме да развиваме най-различни бизнеси, за да помагаме на нашите членове, да им осигуряваме доходи.

– Вярно ли е, че вие сте баща на детето на печално известната шефка на фонд „Земеделие” Калинка Илиева, „прочула” се с фалшивата си диплома?
– Тази дама наистина не я познавам. Става въпрос за съвсем друго момче, което аз познавам. Просто ме бъркат с него, защото и то се казва Антон. Но и това не е случайно. Това също е една кампания, която се води против мене за оклеветяване.

Едно интервю на Добринка КОРЧЕВА

ОЩЕ САНДАЛНИ ИНТЕРВЮТА ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА „ШОУ“, КОЙТО ИЗЛИЗА ВЪВ ВТОРНИК, 16 АПРИЛ