Китай строи небостъргачи-ферми (СНИМКИ)

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Китай планира строежа на farmscrapers (комбинация от ферма и небостъргач) – еко алтернатива за градската среда, разработена от белгийския архитект Винсент Калебо, предаде Kaldata.

Причината е, че урбанизираното население на най-многолюдната страна в света расте, оставяйки все по-малко жители в провинцията. Това неизбежно води до увеличение на потреблението на енергия и по този начин до екологичени проблеми.

Проектът на Калебо се стреми да преструктурира град Шънжън като използва иновативни вертикални кули като положителен отговор на надвисналите екологични проблеми.

Създадени, за да имитират външния вид на куличка от речни камъни, мултифункционалните сгради съчетават селска и градска среда в дизайна и функционалноста. Всяко „камъче“ в структурата на сградата има различна цел. От зали за концерти и търговски центрове до градини и селскостопански обекти, кулите предлагат зелено решение за градските обитатели в това число и вятърни турбини, слънчеви панели и пространства за земеделие. 

Основната цел на проекта е да осигури енергия и да намали въглеродния отпечатък на човешката раса. Мотото гласи: „Предизвикателство е да се създаде плодородна урбанизаирана среда с нулеви емисии на въглерод и с положителна енергия, това означава, че се произвежда повече енергия, отколкото изразходва, за да се помири икономическото развитие с опазването на планетата“.

Етикети:

Китай | екология | farmscrapers