Колко струват ексклузивните снимки на известните личности?

2
Добави коментар
Ivanskii
Ivanskii

Историите на знаменитостите са любопитни, но снимките им определено предизвикват по-голям интерес.

Доказателство за това са цените им, пише списание Forbes, което прави класация на десетте най-скъпи снимки на знаменитости.

През последните няколко години сумите, платени за снимки на известни личности, рязко растат и пазарът им е на стойност десетки милиони долари.

В класацията на Forbes са включени най-скъпите продажби на снимки в САЩ за последните десет години.

На първо място се нареждат снимките на новородената дъщеря на Анджелина Джоли и Брад Пит, за които списание People е платило 4,1 млн. долара през юни миналата година (плюс 3,5 млн. долара, дадени от списание Hello! За британските права за кадрите).

На второ място се нареждат сватбените фотографии на Деми Мур и Аштън Къчър, за които списание OK! е дало, според слуховете, 3 млн. долара през октомври 2005.

Пит и Джоли доминират в списъка с четири от десетте най-скъпи снимки. Сагата на Ана-Никол Смит пък е запечатана на три от тях.

За постигането на такива цени е необходим най-вече интерес към снимките от страна на някое голямо седмично списание за известни личности – People, In Touch, US Weekly или OK! – всички снимки в списъка са били купени от някое от тези издания. Те са готови да платят милиони, тъй като ексклузивните снимки ги издигат над конкуренцията, която е голяма.

Според Дан Уейкфорд, изпълнителен редактор на In Touch, трябва да има и елемент на изненада, новина и емоция, свързани със снимката, да за се разгори войната на наддаване между изданията.

Ето защо той е платил 400 хил. долара за снимка на Ана-Никол Смит със сина й Даниел, направена часове преди смъртта му. „Смъртта на нейния син беше голяма новина тогава – тя поглъщаше вниманието на цялата нация“, коментира той.

В последните години звездите все по-често откриват, че един от начините да се „контролираш“ медиите е да се включиш в действието.

Те „подшушват“ само на един фотограф или пък си наемат собствен за заснемането на събития като сватби и раждания. Така те получават от една страна снимка, която одобряват, а от друга – значителна сума, която често отива за благотворителност.

На трето място в списъка на Forbes са снимките от сватбата на звездата от сериала „Отчаяни съпруги“ Ева Лонгория и играча от Националната баскетболна лига на САЩ Тони Паркър. Те са стрували на списание OK! 2 млн. долара.