Орлин Горанов от Бостън: Беше шок, но паника нямаше

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Орлин Горанов
Снимка: Архив

„На този етап, доколкото имам информация, нямаме пострадали сънародници. Не знам дали за добро, или за лошо, но такова нещо не се бе случвало в Бостън. Наистина беше голям шок“, заяви пред Нова тв певецът Орлин Горанов.

„Ако трябва да бъда искрен, бостънци и българите не са притеснени. Хората по някакъв начин са свикнали на такива ситуации, много бързо реагират в тях, бързо си помагат. Почти нямаше паника. Мисля, че до 1-2 дни спокойствието в Бостън ще бъде възстановено“, допълни Орлин Горанов.

„Първият взрив не беше нещо особено. Хората просто се обърнаха и си помислиха, че е може би е някаква по-стара кола или оръдие, защото днес е празник на патриотите в Бостън и е като традиция да избухне оръдие на определен час. Никой не му даде такова голямо значение. Много бързо след това се чу вторият взрив, който вече наистина беше много силен, може би три или четири пъти по-силен от първия“, разказа българинът Кристиан Русков, който живее в Бостън и е бил на маратона в непосредствена близост до взривовете.

„Нямаше паника всички да бягат един върху друг, просто хората започнаха да вървят в противоположната на взрива посока“, допълни той.

Кристиан Русков отрече информацията за пострадали или изчезнали българи.

 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти