Сватбените подаръци за гостите – за или против?

2
Добави коментар
tedolina
tedolina

Когато започнахме с организацията на нашата сватба решихме, че е хубаво да уважим гостите с малко подаръче, което да занесат в домовете си и когато го погледнат да си спомнят за нашата сватба. Тази традиция най-вероятно датира от времето на нашите родители, които са закачали носни кърпички на реверите и роклите на гостите, когато са получавали подаръците си и са си казвали наздраве.

След доста лутане и преглед на всевъзможни безполезни джунджурийки, се спряхме на този вариант: 

Сладко малко нещо, сватбено и захаросано, но пък избрано и поднесено с любов. Имаше и надпис върху прозрачна хартия, който гласеше: Теодора и Георги, датата на сватбата и надпис „Благодарим ви, че споделихте този прекрасен ден с нас“.

Рекапитулацията

Повече от половината кошнички бяха оставени по масите на ресторанта.
От тези, които си ги взеха, не съм виждала да са ги сложили на видно място. Никой освен аз и мама.

 

За сватбата на Стела и Вальо, вместо да си вземем поука решихме, че не сме уцелили подаръците и се спряхме на това безсмислено, но красиво нещо, което дори не знаехме за какво точно служи: 

Рекапитулацията

Отново повече от половината гости не си взеха подаръците.
Този път никой от нас, дори мама, Стелето и аз не сме си сложили сувенирите на видно място; нейният прашасва в някой шкаф, а ние дори не знаем къде са нашите.

 

След този случай, вече си научихме урока и съветваме бъдещите младоженци срещу подаръчетата. Ако много държат на тях, има и някои видове, които мога да минат за смислени като например

♥  Малко бурканче с мед и имената на младоженците и датата. Вярно, че медът се изяжда, но поне хората на тази сватба, на която предложихме този подарък си взеха меда и предполагам, че след това са му се насладили.

♥   Магнит за хладилник със снимки на младоженците или с някаква сладка сватбена фигурка. Това, разбира се, за хората които си слагат магнити по хладилниците.

♥   Тирбушон и тапа за вино във формата на сърца.

♥   Снимки на младоженците от сватбата в красиви рамки. Това е смислен подарък, който би украсил доста витрини, но излиза доста скъпо.

♥   Вино или друг алкохол с етикет, който описва някаква история свързана с младоженците. Изпива се и подобно на медът не оставя траен спомен, но поне докато гостите си пийват виното ще си спомнят за прекрасната сватба, на която са били.

Топ 5 на класацията ни за безсмислени подаръци, включително и нашите са:

♦  Всякакви сувенири тип прахосъбирачки като сватбена кошничка, сватбена пантофка, слонче, зайче, сърце, лебед и прочие.

♦  Бонбони под всякаква форма – обикновено или остават в ресторанта, или децата ги изяждат още на сватбата и след това не остава никакъв спомен.

♦  Визитник със сватбен мотив. На кого би му хрумнало да си занесе в офиса подобен род артикул?

♦  Мидички. Освен ако не са събрани лично от младоженците и нямат някаква особена история. Дори и темата на сватбата ви да е морска.

♦  Ароматни пръчици.  Дори няма какво да коментирам за тях.

Ако имате нужда от съвет при сватбените решения като това дали да имате подаръчета или не, или искате помощ с организацията на сватбеното събитие, ние от сватбена агенция Инанна с удоволствие ще чуем изискванията ви и ще ви помогнем.