Как да разберем, че е дошъл края за нашата връзка?!

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Когато краят на връзката наближава това се усеща отвътре – колебание, което днес крещи „обичам го”, а утре „Не”. И все пак няма начин да не ви разкъсват съмнения дали ще постъпите правилно. Често се случва подобни решения да се вземат прибързано и емоционално, а след това горчиво да съжаляваме. Затова, ако сте решили да се разделите с половинката си, добре помислете върху следните въпроси.

Наистина ли емоцията е изчезнала?

Имайте предвид, че рано или късно всяка връзка попада в застой. Нищо интересно не се случва, карате си я по навик, но това съвсем не значи, че сте спрели да се обичате. Представете си, че ви се отваря възможност да заминете на романтичен уикенд заедно. Ако ще ви зарадва повече фактът, че ще разнообразите обстановката, отколкото, че ще бъдете сами с гаджето, може би наистина любовта я няма вече.

Чувствате ли се комфортно в „любовното гнездо”?

Ако вече живеете заедно, този фактор е изключително важен. Оставете настрана битовите неразбирателства и помислете дали ви е приятно да се прибирате вкъщи. Ако все по-често си мечтаете след работа да забегнете с приятелки някъде, отколкото да помете към дома си, едва ли имате бъдеще с този човек.

Имате ли общи интереси?

Не че са достатъчна причина да останете заедно. По-скоро са причина да се разделите, при положение, че липсват. Не пренебрегвайте значението на този фактор. Защото, ако наистина не намирате начин да се забавлявате заедно или пък да си говорите с часове по някоя тема, отношенията ви са обречени.

Какво ще загубите, ако си тръгнете?

И не става въпрос за материални придобивки. Ако ви се струва, че част от сърцето ви ще остане при него, по-добре дайте втори шанс на връзката си. Особено в случай, че решението ви за раздяла е подтикнато от увлечение към друг човек.

Има ли още сексуална тръпка?

И като казваме тръпка, нямаме предвид комфорта, който със сигурност изпитвате в интимните си отношения. Говорим за онази страст, която понякога поражда желанието буквално да му разкъсате дрехите.

Решението да оставиш една връзка зад гърба си е равна на това, една майка, да остави детето си, още повече, ако не сте наясно с чувствата си. Колкото и клиширано да звучи, когато съмненията ви налегнат, най-добрия вариянт е да кратък период от време да се оделите от половинкта си без да му намеквате нищо – да се приберете у дома, при родителите си или да отидете на излет с приятели…. ако този човек ви липсва, когато е далеч и ви се прииска всеки един момент да беше до вас, то определено просто сте минавали през онези ака наречени „трудни моменти”, които са част от всяка връзка и можете да бъдете щастливи, че не сте направили грешката,за която така упорито сте се чудили. Ако пък усещането е всякаш вдишвате глъдка свеж въздух и дори не ви се прибира отново „у дома”… по добре споделете с половинката си как се чувствате. По-добре разделени, отколкото и двамата – нещастни./news359.

Париж/Франция