Да проследим историята на псуването през вековете … | Teenproblem.net

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

На Земята не съществува човек, който поне веднъж в живота си да не е псувал. А за някои хора нецензурните думи са неизменна част от техния речник и не могат да си представят, че ще изразяват своите емоции, без да ги употребяват.

 

 

Доктор Мелиса Мор от Станфордския университет решила да проследи появата и развитието на нецензурните словосъчетания през вековете. Тя установила, че в днешно време всеки англоговорящ изговаря средно по един неприличен израз на всеки 140 думи, пише в. „Daily mail“. Със същата честота се употребяват и личните местоимения в множествено число – „ние“, „вие“ и „те“.

 

За жалост статистиката показва, че децата в англоезичния свят научават псувните много преди буквите от азбуката, а всяко двугодишно дете знае поне една нецензурна дума. В съвременния английски език 0.7% от съдържанието му е изпъстрено с нецензурни думи и изрази.

 

Най-често псуват богатите и хората от нисшите слоеве на обществото. Тези от средните прослойки си мерят приказките.

 

Преди повече от две хилядолетия римляните използвали обидни думи, които най-често били свързани със слабата сексуална активност на представителите на силния пол. През Средновековието на преден план излязло богохулството, което наранявало и унижавало вярата на опонента.

 

Статистиката показва, че повечето нецензурни думи и изрази в английския език са останали непроменени от 1 000 години. Интересен е фактът, че псуването променя прага ни на търпимост към физическата болка и действа успокояващо. Това е основната причина хората да псуват, когато им се случи нещо неприятно.