Впечатляващата КУМА – Красива, Умна, Мила, Атрактивна!

2
Добави коментар
AtelierIvoire
AtelierIvoire

Мили дами, ако ви предстои скоро да бъдете кума, то тази статия е точно за вас. Ние няма да акцентираме вниманието ви върху клишираните и изтъркани съвети за задълженията на кумата, защото вероятно, за да сте се съгласили да поемете тази отговорна роля, вие достатъчно добре сте запознати с тях.  Бихме искали, обаче, да споделим няколко идеи как да изберете роклята си като се съобразим със сватбения етикет и протокол и едновременно с това затвърдим образа на прекрасно изглеждащата кума. И така, каква трябва да бъде тя?

1. Красива – Кумата е втората, разбира се, след булката, дама на сватбата, към която ще бъде приковано вниманието на всички гости. Затова, тя трябва да бъде впечатляващо красива. В желанието си да приковете погледните върху себе си, обаче,  не забравяйте, че все пак булката е тази, чиято рокля трябва да бъде най-блестяща  и най-приказна. В този ред на мисли, ние ви съветваме да изберете силует, значително по-семпъл от този на булката, но същевремнно да сте достатъчно открояваща се като се спрете на детайли, които привличат вниманието. Ярки цветове, но не прекалено крещящи (като електриковите нюанси), дантелени апликации, подчертаващ сексапила гол гръб, висока няколко сантиметра над коляното цепка на роклята, биха били достатъчно удачен избор. Дължината на роклята следва да бъде или дълга, покриваща обувките, или “tea length” (вече сме писали по темата) или до коляното. Не забравяйте, че сватбата е официално събитие и мини дължината, едва прикриваща ханша е твърде неподходяща, и в сериозен разрез с всякакви разбирания за стил. Съветваме ви да изберете модел рокля, различен от този на шаферките, за да се откроите от тях.

2. Умна-Като кума, би трябвало да сте наясно, че трябва да изберете тоалет, който да ви бъде достатъчно удобен, за да се чувствате комфортно през цялата сватба. Не забравяйте, че освен в центъра на вниманието, вие ще бъдете и в център на дансинга почти през цялото време. Затова, направете своя удачен и разумен избор като изберете рокля, която преди всичко да ви бъде удобна и по-мярка. Размер, който е един номер по-малък от вашия, не само, че няма да ви направи да изглеждате по-слаба, ами крие и сериозни рискове роклята ви да се скъса, което ще ви постави в достатъчно сконфузна и неконфортна ситуация. Съобразете дължината също – както вече уточнихме, мини роклите не са удачен избор за случая, но избагвайте и твърде дългите рокли, които ще ви пречат да се движите. Обемните силуети тип „принцеса“ също не са подходящи за рокля на кумата. През по-голямата част от времете вие ще сте неотлъчно до булката и няколкото обрача със сигурност ще изглеждат като нелепа „торта“  на фона на сватбената и рокля.

3. Мила – според нас образът на кумата би следвало да създава усещане за една освен красива, също така и мила дама. Вие можете да развиете този образ като към роклята комбинирате и малък, дискретен букет в цвета на детайлите от роклята или ако няма такива, в цветовете на сватбата. Бижутата също трябва да са дискретни и ненатрапчиви. Имайте предвид, че като кума, вие, заедно с младоженците, ще се наложи неколкократно да приемете поздравленията на всички гости. Ако изберете дълги и тежки обеци, например, това крие известен риск те да се заплетат и да ви наранят, докато разменяте целувки с някой  по-емоционален гост.

4. Атрактивна – не на последно място кумата трябва да е атрактивна. Можете да постигнете това като изберете по-авангардна кройка на роклята, някой открояващ детайл като например ретро брошка (ако това импонира на темата на сватбата) или пък малко по-екстравагантна шапка или диадема. По този начин ще завършите образа на една истински впечатляваща кума, която гостите ще помнят дълго.

Не забравяйте, че каквото и решение да вземете, ние можем да го превърнем в най-красивата рокля!

Atelier Ivoire-с любов към булките и роклите.