Как да си направим PayPal бутон

6
Добави коментар
borilbogoev
borilbogoev

Нека натискат!

За да започнете да печелите пари от интернет, едно от основните неща, които ви трябват е да можете да приемате плащания онлайн – звучи логично, нали? В тази статия ще ви покажа как – с няколко лесни стъпки – можете да създадете бутон в PayPal, на който посетителите да кликват и да заплащат предлаган от вас продукт или услуга.

1. Създайте си акаунт

За да правите каквото и да било в PayPal, трябва да си имате акаунт там. Регистрацията става сравнително бързо и лесно ето тук (необходим ви е Premier Account).

2. Създаване на бутона

Целта на цялото упражнение е да генерирате скрипт, който да препраща към PayPal и да позволява на вашите онлайн клиенти да платят за получаването на предлаганият от вас продукт или услуга.

За да стане това, трябва да създадете бутон, което се осъществява чрез интерфейса на PayPal по следния начин:

Кликнете на “MyAccount”
След това на “Profile”

В появилото се меню в три колони, изберете от най-дясната линка с наименование „Create New Button”. Ако вече имате създадени бутони (т.е. след като приложите тези съвети на практика), този линк вече ще се казва „My Saved Buttons” и от тук ще можете да променяте съществуващите бутони или да създавате нови (тъй като аз вече имам създадени бутони, за мен линкът вече изглежда като “My Saved Buttons – както се вижда на картинката”).

Сега трябва да зададем основните характеристики на бутона:

Ето и информацията за съответните полета:

Поле 1: Тук избирате типа на продукта, който продавате. Аз обикновено си избирам “Product”.

Поле 2: Това е полето, където избирате дали да ползвате обикновен бутон за купуване или т.нар. шопинг количка. За начало ви предлагам да използвате втората опция, показана на картинката по-горе.

Поле 3: Тук задавате име на продукта, което име ще се показва на клиента точно преди да плати. Така че тук трябва да покажете пълното име на продукта, така че на клиента да му стане ясно за какво плаща, ако е забравил междувременно.

Поле 4: Аз лично използвам Item ID-то като информация за това какво съм продал, защото то се появява в Subject-а на мейл съобщението, което получавате при покупка от клиент. Най-добре е да сложите тук някакъв информативен код, който от пръв поглед ви показва кой е продуктът.

Поле 5: Най-важното – цената. Посочете сумата и валутата.

Екранът за създаване на бутон е от три секции, но ние ще прескочим направо на последната. Тя също е много важна, защото тук задавате страницата, където трябва да бъде препратен потребителят след покупката. Тоест – страницата, където ще му позволите да изтегли своя продукт.

От всички полета е достатъчно да попълните това, което съм маркирал с номер 6. Поставете тук адреса на страницата, където се намира линкът за изтегляне на предлаганият от вас електронен продукт или страница с инструкции за ползване на услугата, която продавате.

3. Получаване на кода за бутона

Сега вече можете да запишете бутона, в резултат на което ще получите екран, подобен на дадения по-долу:

Тук имате две опции за код – единият ви генерира напълно готов бутон с дизайн на PayPal (а можете да създадете и свой бутон), а другият ви предоставя един обикновен линк, който можете да вградите в E-mail съобщение, например.

Аз лично използвам второто, защото ми се струва по-гъвкаво и мога да го поставям, където си искам – по бутони, линкове и т.н.

4. Създаване на линка за покупка

Това е последният и най-приятен етап. Вземете линка, предоставен ви от PayPal и го приложете към елементът от вашия сайт, който приканва към покупка – бутон, тестов линк…

5. Тествайте

Прегледайте сайта си и кликнете върху съответни линк за покупка. Той трябва да ви отведе към страница на PayPal, където ще видите заглавието на вашия продукт, цената и бутон за купуване. Именно това трябва да види вашият потенциален клиент.

Той ще влезе в своя PayPal профил, ще кликне върху бутона “Pay Now” и вие ще получите парите в своя акаунт след секунди. А ще разберете това, като получите един много симпатичен e-mail от PayPal, който ще ви съобщи, че току що еди-кой-си ви е пратил малко пари.

Пожелавам ви много такива радостни мейли!