Юлиан Вучков: Пълно е с провалени политици в листите

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Очаквах след протестите нашите политически лидери да се променят, да разберат народа и това да проличи, но отново виждам в листите за изборите как са набутали стари имена на провалени политици, каза в студиото на TV7 професор Юлиан Вучков.

Той коментира обстойно някои имена от листите на БСП, като предложи и свои алтернативи. Според професора избраният от Станишев за премиер Пламен Орешарски е добър специалист в банковото дело, но същевременно е и затворен в своята работа на експерт и преподавател. Според Вучков в университетите има поне 20 други професори, които са много по-ерудирани от Орешарски и биха се справили с работата му по-добре. Той посочи като един добър вариант за депутат и министър и шефа на ВМА ген. Стоян Тонев, човек, според професора, променил ВМА.

Сред препоръчаните от Юлиан Вучков попадна и академик Юхновски, за който бе изтъкнато, че общува с медиите перфектно и ги захранва с новини. “Но това са експерти не в една област, а в няколко, хора родени да бъдат ръководители, но именно поради това са нежелани от партиите”, заключи Вучков.

Той смята, че имена като Румен Гечев, Весела Лечева и Ваня Добрева нямат място в листите на червената партия, защото не са достойни да бъдат депутати. Същото важи и за Мартин Захариев, бившият главен редактор на списание “Плейбой”, анализира професорът. Според него Захариев танцувал между партиите и след като бил в СДС, преминал в един момент при Бойко, а сега и при социалиститите.

“Нямам доверие на хора, които прескачат от партия в партия, като Орешарски, който беше син в СДС при Надежда Михайлова, сега е много червен и е при Станишев”, обобщи Вучков. Той посъветва кандидатът на БСП за премиер да се откаже от политиката и да се върне към научната си и преподавателска работа.

Вместо Стефан Данаилов, когото професорът обвини, че е продал за жълти стотинки Киноцентъра, когато е бил министър, той предложи в листите на соицалистите да влезе писателят Никола Инджов. Според Вучков Инджов е познавач на родната история, родолюбец и широко скроен човек. /БЛИЦ