Леонид Йовчев: Извън театъра съм нормален човек

1
Добави коментар
Manuelska
Manuelska

Леонид Йовчев е български актьор. Роден е във Велико Търново.  Завършил е класа на проф. Димитрина Гюрова. 4 години е работил в театъра на Българската армия. От година и половина работи в Народния театър. Йовчев бе в Бургас за участието си в постановката „Завещанието на целомъдрения женкар“. Младият актьор си партнира на сцената с Васил Михайлов, който изигра блестящо ролята си на Дон Жуан. Минути след края на спектакъла Леонид Йовчев пред Gramofona.com

Леонид, какво е чувството да излезеш и да играеш на една сцена с Васил Михайлов?

– Това е като сбъдната детска мечта. Като малък гледах Капитан Петко Войвода и още тогава си представях да съм с него на една сцена.  Истински съм щастлив, че имам шанса да общувам с него. Неговото присъствие тук е щастие за мен. Това, че си партнирахме на сцената за мен е истинско удоволствие. Пиесата „Завещанието на целомъдрения женкар“ като че ли е написана точно за него.

 

Превъплащавайки си се в ролята на Дон Жуан вътрешно за миг почувста ли се Леонид Дон Жуан?

– В началото не, но на финала се почуствах.

 

Какво по-точно почуства?

– То е свързано по-скоро с желанието ми да се запозная с човека Васил Михайлов. За мен е много по-важно, че накрая ставам като самия него и отново стигам пак до любимия си герой Капитан Петко Войвода. 

 

Как би се описал извън театъра?

– Нормален човек.

 

Коя е ролята, която за бъдеще би искал да изиграеш?

– Нямам определена. Всички.

 

Какво е театъра за теб? Какво е чувството, когато виждаш усмивките по лицата на хората, когато играеш  за тях?

– Приятно.

Не спираш  да се усмихваш. Обичаш  ли да го правиш  често?

 – Да, много.