Великденска декорация от хартия

3
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Икономична, лесна и интересна – такава е великденската декорация, която може да си направите сами в домашни условия. Освен това заниманието е изключително забавно за по-малките, така че може да се възползвате и от тяхната помощ.

Великденска трева от хартия

Единственото, което ви трябва, е зелена цветна хартия и ножица. Нарязвате хартията на тънки ленти. Когато се образува достатъчно голям куп, започвате да го мачкате с ръка, така че хубаво да се нагъне и хартията да омекне.

Зайче от хартия

Изрежете два правоъгълника от бял лист хартия с размери 10х20см. Огънете ги така, че да се образуват цилиндри, залепете ги в краищата и ги прикрепете един към друг. По този начин изграждате тялото на зайчето. От същия лист изрязвате и ушите на заека. На горния цилиндър може да нарисувате с черен тънкописец или флумастер очи, нос, мустаци и уста на заека. А на гърба на долния цилиндър залепете малко парче памук вместо опашка.

Букет от яйца

От по-плътен картон, по възможност в различни цветове, изрежете няколко фигури във формата на яйце. Може да ги украсите допълнително с пастели или цветни моливи, да напишете някакво послание или пожелание. Залепете ги с помощта на тиксо или лепило за дървени шишове за скара, които да играят ролята на дръжки. Сложете букета от великденски яйца в не много висока ваза.

От хартия може да си изработите също великденски „венец“ за вратата във формата на заек, поставки за великденските яйца, пръстени за салфетки или квилинг декорация за яйцата.

18.04.2013/ Христина Спасова