Развийте печеливш манталитет на залагане! | TopZalozi.com

4
Добави коментар
premier
premier

„В повечето букмейкърски пунктове ще видите три гишета обозначени със „Заложете тук“, но само едно, на което пише „Изплащания“.“

Джефри Бернард

Ако искате да започнете да печелите от залагания трябва да се отървете от губещия ви навик и да започнете да се фокусирате на вашите залози правилно. Това може да означава концентрация само върху един спорт, например футбол, или значително намаляване на броя на залозите, които правите седмично или дневно. Предпоставката, че ако залагате достатъчно много все някой от залозите ще е печеливш, не е добра стратегия за залагане и е сигурен път към банкрута.
Тук са описани някои от най – добрите навици, които трябва да следвате, осигуряващи, най – малкото, доближаване на залагането до правилния начин. Тези навици не гарантират успех, но в най-лошия случай те ще ограничат загубите причинени от необмислено залагане. Втората част от статията показва някои от „лошите навици“, които притежават повечето от комарджиите, за да може да се избегнат.

Добрите навици

Проучете вашите залози правилно

Ключът към успешното залагане е да се отдели време и усилие в проучването на вашите залози преди да заложите пари. Това може да ви звучи изморително и скучно, но ако не сте готови да четете за това, в което ще заложите вашите спечелени с труд пари, то може би не трябва да залагате!
Проучването на залозите ви позволява да:- разберете различните рискове съпътстващи всеки залог;- да се учите от вашите поражения;- да почуствате велико чувство за постижение и задоволство, когато добрият печеливш залог допринесе добра печелба.
Създайте бюджет за залагане

Трябва да си определите максимална сума пари, която сте готови да загубите за месеца и ако тази сума се изразходва – трябва да спрете до следващия месец. След като сте решили с каква разумна сума пари ще играете всеки месец, тя по – нататък трябва да се раздели в дневни или седмични дажби. Това се прави, за да се предотварти изразходването на всички пари твърде бързо. Трябва да определите също максимален процент от пари, който ще рискуване эа залог. Например 10% от дневната /седмичната сума за залагане може да се смята за голям залог, а 1% – за малък залог. Залози, включващи по – високи проценти не са препоръчителни. Чрез определянето на сума пари, с която да залагате всеки месец, загубите не стават проблем – тези разходи вече са били предвидени.
Определете при каква печелба (за деня) ще спрете

Ако ви се случи печеливша поредица, е много лесно да се увлечете и да правите залози, които обикновено не бихте направили. Не изпадайте в капана да залагате заради самото залагане, защото всичко, което можете да направите е да върнете част от вашите трудно спечелени пари отново на букмейкърите.
Изтегляне на печалбата

Вместо да правите повече залози, за да увеличите вашата сметка след печеливша поредица, добър навик е да изтеглите поне част от вашата печалба в банковата ви сметка и да се насладите на плодовете от вашия труд.
Направете пауза

Кагато залагането е ангажиращо, винаги е препоръчително да направите пауза в един момент, която ще ви позволи да си избистрите мислите, както трябва. Серия от печеливши залози може да ви успокои с лъжливото чувство на „непобедимост“ и може да ви насърчи да правите залози, които обикновено не бихте направили. По същия начин, нещастието причинено от големи загуби също дава основание за правене на почивка.
Обобщение
Успешното эалагане е свързано изцяло с търпение, разумно начертан план и знанието как да го използваме. Тези най – добри навици не са нищо ново; в действителност разумните играчи ги следват от векове:
„Ако трябва да играете, определете три неща в началото: правилата на играта, залозите и кога да спрете.“

Китайска поговорка

Лошите навици

Бързо възстановяване на загуби
Това е най-често срещания лош навик при играчите и най-обичания от букитата! Никой не може да бъде безпогрешен през цялото време, дори да се отделят часове за проучване и да са налице благоприятни новини за отбора и атмосферните условия, пак може да се стигне до неочаквани резултати. Когато претърпите загуба, е жизнено важно да подържате дисциплината си и да запазите сумата си за залагане за подходящите възможности. Определянето на загубена сума, при която да спрете, ще ви предпази от голяма загуба на пари за един ден и от отчаяни и неразумни залози.
Промяна на плана на залагане
Друга опасна тактика за бързо възстановяване на загубите е да се увеличава сумата за эалог, когато печелите. Единственото нещо, което ще постигнете правейки това, е заличаване на мизата ви за залагане. Ако миналия месец ви е бил доходен може да си поставите малко по-висока миза и да увеличите залозите си с малка сума, но това трябва да бъде направено само след като изтеглите част от парите си в банковата сметка.
Залагане на „лоши коефициенти“
Кога печелившия залог е лош залог? Когато не залагате на най-добрите възможни коефициенти. Раэликите между ставките на букмейкърите и борсите за залагане може да бъде от 20 % до 50 % в някои случаи – съществена раэлика във възможните печалби. Ако не хващате най-добрите коефициенти и следователно, най-добрата възвръщаемост на вашите инвестиции, то вие ще се нуждаете от повече печеливши залози, за да постигнете печалбата. За да залагате при най-добрите коефициенти всеки път, трябва да се регистрирате поне в две или повече букмейкърски къщи.
ВИЖ ТУК списък на реномирани букмейкъри

Залагане само на „големите“

Не е препоръчителна да се залага на отбор единствено заради неговото минало или дори заради сегашната му репутация, като например: „Реал М е най-добрия отбор в Испания, затова ще спечелят“ или „Никога не съм чувал опонентите на Ман Юнайтед, трябва да са боклуци“, без първо да се направи подходящо проучване. В тези случаи „големите“ са ниско оценени с неблагоприятни коефициенти от 1.25 и по-малки. Само защото ставките са изключително ниски не означава, че те със сигурност ще спечелят.
Залагане на нещо, което не разбирате

Това обикновено се случва, когато се опитвате да си възстановите загубите или залагате на „гореща прогноза“ препоръчана от „момчето в кръчмата“. Ако не разбирате спорта или залагате на среща, която не сте проучили е много възможно да зугибите парите си.
Залагане на сума, която не можете да си позволите

Няма залог, който да е 100% сигурно печеливш, няма значение колко са ниски коефициентите или колко часове сте прекарали в проучване. Трябва да се подготвите, че всеки залог, който правите е потенциално губещ и никога не трябва да залагате пари, които не можете да си позволите да загубите.
Обобщение
Залагането на футбол може да бъде забавно и дори по – приятно, когато се постига печалба. Все пак, жизнено важно е да сте дисциплинирани и да не позволявате поредицата от загуби да ви диктува какъв да ви е следващия залог и каква сума ще сложите на него.

Извадка от „Seven Days To Better Betting“