Ако супергероите живееха в България

2
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Замисляли ли сте се защо в Америка има толкова много супергерои? Точно така, защото са се родили в Америка. Ако бяха родени в „нашата мила родна страна“, едва ли щяха да са „супер“ още повече „герои“. Нека разгледаме няколко хипотетични ситуации.

Железният човек

Една нощ, излитайки от луксозния си апартамент на върха на „София тауър“, Железният човек лети по курс север-северозапад. Някъде над врачанско тумба летящи цигани го пресрещат иззад едно пухкаво облаче и след кратка схватка Железният човек е свален. Костюмът му на бърза ръка е предаден за старо желязо, а самият Тони Сторарк (казва се така защото ако беше роден в България щеше да е брачед на Тони Стораро) е разчленен. Месото му е пуснато на безценица в махалата като „пуешко“. Разграбва се като топъл хляб.

Върколакът (от X-men)

Бродещ прегладнял по прашните улици на „Малинова долина“, безпризорният Върколак (животът в България е тежък) попада на скучаещ пенсионер. Предлага му да вечеря с него… На другия ден покрай останките от вечерята гръмва медиен скандал, а човекът „вълча порода“ попада в ръцете на изверг-маниак, който му отсича лапите. За щастие съдбата му е по-добра от тази на Iron man. От фондация „четири лапи“ е изпратен на лечение в Германия, където по-късно е осиновен от възрастна адвокатка.

Капитан Америка

Замръзнал за близо шест десетилетия, капитан Америка търпеливо чака своя час. Събуден отново от сакралните напеви на български националисти, виещи „стани, стани юнак балкански“, капитан Америка е призован да поведе българския народ към ново възраждане. За съжаление влиза в противоречие с Вътрешната Революционна Организация на страната. Победен е в епична битка от родния супергерой Генерал България и е изпратен да гние в сливенския затвор, защото според генерала се е бил като женчо.

Батман

Твърдо решен да се справи веднъж завинаги с организираната престъпност в страната, Батман се готви за сблъсък на титани. Поредица от неочаквани събития обаче осуетява плановете му. РПУ-то, над което е монтиран бат-прожекторът, е с прекъснато подаване на електричество заради задължения към енергоразпределителното дружество, в резултат на което, Батман винаги закъснява за местопроизшествията. Веднъж бързайки да догони лошите, паркира Батмобила неправилно. Минути по-късно превозното средство е вдигнато от паяк в наказателен паркинг, където може да бъде видяно и днес… За капак анонимно обаждане съобщава на белокосия иконом Алфред, че Батман е прегазил човек с мотора и за да бъде освободен от затвора, крупна сума трябва да бъде преведена на трето лице. Алфред се връзва на телефонните измамници. По-късно същия ден Брус Уейн обявява фалит и се връща обратно в Америка. До края на живота си не споменава името „България“.

Спайдър-мен

Той прави най-фаталната грешка. Решил да спаси любимата си Мери Джейн от нахални ергени в пернишка дискотека, където попада случайно, Спайдър-мен на бърза (и здрава) ръка разбира какво става, когато погледнеш към звездите. В мига, в който от носа му спира да тече кръв, злият металург Аспарух Октавиъс му хвърля такъв здрав кютек с имплантираните на гърба си винкели, че Спайдър-мен става на пух и п… аяжина.