Най-красивите замъци в Коста дел Сол

6
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Не стига, че е едно от най-слънчевите места в Испания, та чак и в името си носи слънце. На всичкото отгоре Коста дел Сол е и отлична дестинация за всички любители на приказните замъци.

Една от най-добрите комбинации, за които се сещаме – излежаване по бански на божествените плажове и дворцови разходки в ефирни рокли. Ето кои са най-красивите дворци в Коста дел Сол, които да включите в списъка за следващата си ваканция.

Мавританският дворец „Сохаил“ Разположен е на крайморски хълм на 38 м височина в западната част на курорта Фуенгирола. Възрастта му е над 1000 години, заради което и си е заслужил да бъде символ на града. Днес в него редовно се организират концерти и представления. Можете да разгледате просторните му зали и да влезете в защитните кули.

Wikimedia Commons Дворецът „Бил-Бил” Този дворец е с арабска архитектура, което го отличава от останалите. Отвън е боядисан в червено и е украсен с барелефни плочки в типичен мавритански стил. Към двореца има няколко градини с фонтани, където да се разходите. Тук често се организират изложби, концерти и конференции. Намира се в Беналмадена.

Wikimedia Commons Дворецът „Коломарес” Този дворец е най-новият – завършен е през 1994 г. и е посветен на Христофор Колумб. Дворецът е впечатляващ и обединява всички архитектурни стилове: византийски, римски, арабски и готически. Намира се в планинската част на Беналмадена.

Wikimedia Commons Дворецът „Сан Луис” Дворецът Сан Луис е всъщност каменна крепост, построена от кралица Изабела в началото на XVI век. Днес от него са запазени част от стените му. Ще ги видите в Естепона.

Wikimedia Commons Още виртуални пътешествия ще ви очароват на страницата ни във фейсбук!