Преимущества на бетонните подове

2
Добави коментар

Преимущества на бетонните подове

17.04.2013 г.

Когато първоначално си помислите за бетонен под, може би ще го асоциирате със студения индустриален стил, но бетонните подове имат много преимущества, които могат да ги превърнат в любимата ви подова настилка. Те са евтини, издръжливи, стилни, лесни за поддържане и освен всичко това пасват чудесно на съвременните тенденции в оформлението на интериора. Подгответе се да разберете колко красив, елегантен и топъл може да изглежда един бетонен под. Ето и някои от основните преимущества на бетонните подове.

Устойчивост

Бетонните подове могат да се излеят директно върху съществуващата бетонна плоча, без да се налага използването на други материали. След като бъдат изшкурени, полирани или запечатани, те пасват чудесно на всяко едно помещение, било то кухня, дневна или спалня, особено ако са комбинирани с красиви ориенталски килими и хубави мебели.

Лесна поддръжка

Единствената поддръжка, която изискват бетонните подове е измиване с вода и сапун веднъж седмично. Добре е, при бетонните подове, да се сложат первази, дори да си мислите, че е ненужно. Това е необходимо, за да се предпази стената при почистване на пода. Освен това, первазите правят подовата настилка, дори и бетонната, да изглежда завършена.

Икономичност

Цената на един бетонен под е доста по-ниска в сравнение с традиционните подови настилки. Ако решите да оцветите бетонната настилка ще ви струва малко по-скъпо, но пък ще придадете уникално излъчване на своя дом.

Съществуват и други декоративни ефекти, които може да приложите на вашия бетонен под, например имитация на варовик, мокър ефект и т.н. Ако нямате нищо против да вложите повече пари дори може да се сдобиете с бетонен под, наподобяващ мрамор.

Дълъг живот

Един полиран и добре поддържан бетонен под може да издържи сто години или повече. На снимката виждаме един стар и напукан бетонен под, в комбинация с други старинни архитектурни елементи, устояли на времето.

Гъвкавост

Бетонните подове са подходящи както за интериорните, така и за екстериорните пространства, като осигуряват по този начин плавен преход между вътре и вън, особено при помещения, които се отварят към ектериора, с помощта на плъзгащи се стъклени врати. За външна употреба е препоръчително да се използват проникващи грундове на силиконова основа, за да се избегне ефектът на мокра подова настилка.

Стил

Бетонните подове пасват перфектно на стени с оголена тухлена зидария, засилвайки тяхната рустикална привлекателност.

Освен обичайната декорация бетонните подове могат да имитират дървен под. Това се постига като на все още неизсъхнал бетонен под се отпечатат очертания наподобяващи дървени дъски.

Източник: houzz.com
Посещения: 1248