Д-р Светозар Дренски: Масло от черен дроб на акула възстановява имунната система!

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Д-р Светозар Дренски завършва медицина в София през 1992 г. След това специализира дерматология и венерология в клиниката на проф. Стоян Тонев, към ВМА-София. От 1997 г. има частен кабинет, където практикува. Във връзка с нашумелия през последните месеци на нашия пазар имуностимулант Екомер (Ecomer) се обърнахме към д-р Дренски с няколко въпроса.

– Д-р Дренски, бихте ли се представили на нашите читатели?
– Казвам се Светозар Дренски и съм дерматолог с 20-годишна практика. Освен с дерматология се занимавам и с внос на медицинска козметика и хранителни добавки още от 1995 г. Последният ни продукт се казва Екомер и е производство на шведската фирма Натумин фарма.

– Какво представлява този продукт?
– Това е продукт, който съдържа масло от черен дроб на акула. Основната активна съставка в него са алкилглицеролите. В човешкия организъм те се срещат най-вече в майчиното мляко, костния мозък и черния дроб.

– Какви са показанията при използването му?
– Този продукт се прилага за възстановяване на нормалната функция на имунната система. За това Екомер се използва при най-различни състояния: от профилактика на грипни епидемии и други вирусни, бактериални и гъбични инфекции, през злокачествени заболявания, до заздравяване на рани.

– Може ли наистина да се използва при злокачествени заболявания?
– Искам да подчертая, че Екомер може

да се прилага само като допълнение към основната терапия –

химио- или лъчетерапия при злокачествени заболявания. Помага на пациентите да понесат по-леко страничните реакции от тези терапии. За всичко това има задълбочени клинични изследвания.

– Как се прилага?
– За профилактика при възрастни: по 2 капсули на ден, а при заболяване – от 4 до 6 капсули на ден.

– Има ли странични ефекти или противопоказания?
– Не, този продукт няма никакви противопоказания или странични ефекти.

– Може ли да се приема от деца?
– Екомер може да се приема още от най-ранна детска възраст, но при деца, които не се кърмят, останалите получават

алкилглицероли от майчината кърма.

Дозата е 1 капсула на ден, като при малки деца съдържанието на капсулата се добавя в храни или напитки.

– Природен продукт ли е Екомер?
– Да, това е абсолютно природен продукт. При извличането на маслото и преработката му не се прилагат никакви химични процеси. Маслото се рафинира и стандартизира: алкално рафиниране, адсорбентна филтрация и молекулярна дестилация – физичен процес (при ниски температури и вакуум) за премахване на токсини.

– По какво се отличава от останалите продукти на пазара, съдържащи “масло от черен дроб на акула”?
– Екомер е

изключително пречистен продукт

Той не съдържа холестерол, витамини А и D, Омега 3, 6, и 9 мастни киселини и сквален. Също така е изчистен от примеси на тежки метали (живак, олово и др.), диоксини, полихлорирани бифеноли и др. Искам да подчертая, че първите клинични изследвания с алкилглицероли са от началото на 1950 г., като до момента те са повече от 60. По-голямата част от тях са проведени в Каролинския институт в Стокхолм, който е известен с това, че от 1901 г. там се определя всяка година носителят на Нобеловата награда по медицина. Всичко това още веднъж доказва изключителните качества на Екомер!

Милена ВАСИЛЕВА