Нестандартни цветове в банята

1
Добави коментар
gaudi-ds
gaudi-ds

Когато човек реши да бъде креативен и да избяга от стандартното, той търси нещо различно, с което да внесе нотка оригиналност в дома си. За щастие, в днешно време в строителните хипермаркети има “от пиле мляко”, за разлика от близкото минало, когато имаше три модела фаянс в банята и беше цяло щастие, да успееш да се сдобиеш с необходимото количество.

Един от предпочитаните от дамите цвят за банята е розовият. За да се обзаведе една баня в стил “Барби” са нужни красиви, гланцирани плочки в розово и бяло, с бордюри с красиви фигури на цветя или други. В такава баня стоят добре красиви, бели мебели, а огледалото трябва да е с нестандартна форма. Когато всички елементи се съчетаят с мярка и вкус, се получава една наистина красива баня, с нежен фаянс, в която човек може да релаксира след тежкия работен ден.

Някои хора предпочитат баня в ярки цветове, като избират плочки за баня в червено. Този нестандартен цвят се съчетава много добре с бяло или черно. Сред съвременните материали за баня има пана, тапети и други декорации, които допълват и смекчават яркия цвят на червеното. Все пак, това е агресивен цвят, който превъзбужда нервната система, но пък е добър за моменти, в които трябва да събудим сетивата си за началото на новия ден.

Стигаме до особняците, които обичат да се потапят в нюансите на лилавото. Това е много противоречив цвят, който е един от показателите за ранима нервна система. Лилавото има множество вариации, а плочки за баня в такива цветове превръщат банята в една теменужена магия. Лилавите цветове се съчетават добре помежду си, но трудно хармонират с другите цветове. Освен с черно и бяло, лилавото може да влиза  и в други комбинации, но това е работа за професионален дизайнер. Цялостно облицоване на банята с лилав фаянс не е много добра идея, защото този цвят оставя тревожно чувство, когато ни заобикаля в тясно пространство.

Ако за почитателите на лилава баня се счита, че са особняци, то какво да кажем за тези, които обичат черния фаянс. Черни плочки за баня – това може да е началото на създаване на едно уникално помещение, предназначено да впечатлява гостите на стопанина. Сред асортимента на съвременното обзавеждане за баня се намират много черни мебели – мивки, вани, тоалетни чинии. Така че, само желание е нужно, за да се аранжира баня, създадена за специални изживявания. Такава баня е подходяща за ергенски апартамент, но не и за семейство с деца, които ще се стресират от черния цвят. Добре е, стопанинът на банята да има домашна помощница, защото черният фаянс е най-труден за почистване от всички останали модели и цветове плочки за баня.