От кого да се учим в МЛМ?

1
Добави коментар
levelsup
levelsup

МЛМ е бизнес, в който от жизнено значение е кой ще е твоят ментор, в чий екип си, от кого ще черпиш знания и опит.

Има изобилие от книги, записи и семинари по темата. Но е важна работата на ежедневна база.
Много хора се провалят в мрежовия маркетинг, просто защото не са попаднали на спонсор, който да ги напътства, подкрепя и обучава адекватно.

Според мен има един основен принцип в развитието на един екип в мрежова компания. И той е, че спонсорът е основният пример за своите партньори – както за бизнес сътрудниците, така и за потребителите.

Спонсорът задава летвата, по която екипът му скача… и моите наблюдения са, че екипът прави винаги по-малко!!! от спонсора.

Ако спонсорът купи един продукт, екипът му ще купи по-малко. Ако купи 10, екипът му ще купи по-малко 10.

Ако спонсорът записва 100 нови сътрудници на месец, екипът му ще прави по-малко.
Ако спонсорът прави 3 продажби на ден, екипът му ще прави по-малко.
 
Затова и спонсорите имат основна отговорност. Да поддържат темпото на екипа си. Да показват как да се направят правилно нещата. Да дава насоки, да дава обратна връзка, да дава  работещи методи. Да дава и да споделя себе си!
 
Вярвам, че тук моментът с даването е ключов – спонсорът дава колкото се може повече от себе си, за да е пример за подражание. И чак когато има натрупване в даденото време, усилия, енергия, тогава компенсаторният елемент ще се задейства и в мрежата на спонсорът ще се появи нов бизнес партньор, който да е в крак с неговото темпо и дори ще надскочи летвата, която е задал.
 
Основна функция на спонсорите, които имат ясното намерение да се развиват в МЛМ и да постигнат големи успехи, е непрекъснато да се самообучават, да се усъвършенстват, да адаптират методите си на работа към средата, да избират адекватни начини за черпене на нови знания.

И тук е времето да се споменат огромния брой семинари за бизнес и личностно израстване, както и семинари, водени от утвърдени мрежовици в световен мащаб.

Важно е да се запитаме няколко въпроса, преди да се запишем за участници в подобно обучение?