Днес+ :: Варненски ученици влизат в Районен съд

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Варненски ученици влизат в Районен съд

19.04.2013 09.19

В седмицата, когато отбелязваме Деня на Конституцията и празника на юриста и на съдебните служители, Районен съд – Варна по традиция ще посрещне гости – ученици от ОУ „П.Р. Славейков”. Проявата е част от националната инициатива на ВСС за организиране на Дни на открити врати в българските съдилища, съобщават от пресцентъра на съда.

Районен съд – Варна има богат опит в инициативата. Провежданите години наред петъчни срещи на районните магистрати с подрастващи вече са емблема за съдебната институция. Много студенти, ученици от различни класове и младежки проектни групи са влизали в съдебните зали и деловодствата на съдебната палата на площад „Тракия”. Тук те гледат филм-възстановка на реален съдебен процес и дискутират със съдии правната проблематика.

На 19 април 2013 г., при поредния Ден на откритите врати, на Районен съд – Варна ще гостуват възпитаници на училище ”П.Р.Славейков”. В истинска съдебна зала те ще наблюдават видео прожекция на наказателен процес, ще се разходят из съдебната палата и ще разговарят с представители на съда.

Днес+