Захари Дамянов: Няма да се изненадам, ако стана световен шампион

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Вицесветовният и двукратен европейски шампион по карате киокушин Захари Дамянов вярва, че може да спечели титлата на предстоящото световно първенство в столицата на Япония Токио.

”Няма да се изненадам, ако стана световен шампион. Всеки ден тренирам с тази мисъл”, сподели в интервю за Дарик и Гонг ученикът на световния и четирикратен европейски шампион Емил Костов броени дни преди световното първенство, което ще се проведе на 28-и април.

До евентуалния финал, който е цел за Захари, той ще има четирима съперници.  „В първата среща се изправям срещу бразилец, с когото не съм се срещал и не съм го виждал никога. Втората ми среща е евентуално с един руснак, шампион на Русия. Евентуалният полуфинал ще е срещу японец, срещу когото имам победа и загуба, а финалът срещу руснак, срещу когото имам две победи досега и ако традицията повелява ще станат три”, демонстрира самочувствие състезателят на СК „Ичи Геки”.

Запитан как се справя с напрежението преди Световно първенство, а това ще е четвърто за него, Дамянов отговори така: „Нормално е винаги преди състезание да има леко притеснение, но то не е уплаха, а просто адреналинът ти се покачва”. След като му разкрих  какво малко по-рано ми е казал за него треньорът му Емил Костов, а именно, че не би се изненадал, ако стане световен шампион сега, Захари Дамянов бе лаконичен и с чувство за хумор: „Надявам се да не го изненадам”.

Чуйте цялото интервю със Захари Дамянов в приложения звуков файл.