Ако устните ви са потъмнели от цигарите

1
Добави коментар

Никотинът и катранът, които се съдържат в цигарите, са причина за потъмняването и погрозняването на устните на пушачите. Най-сигурният начин да поправите това е да спрете да пушите, разбира се. Ако все пак това не ви се отдава или просто не го желаете, предлагаме ви няколко алтернативни метода за възвръщане на хубавия розов цвят на устните:

Лимонов сок: един от най-ефективните избелващи натурални сокове. Просто втривайте парче лимон в устните си всеки ден и ги масажирайте със сока 3-4 минути. После изплакнете с хладка вода и намажете с балсам за устни или вазелин.
Смесете лимонов сок с мед и намежете устните си преди лягане. Така постепенно ще изсветлите потъмнелите си от цигарите устни.
Натрийте кокосово или бадемово масло върху устните и прекарайте нощния си сън така. Това не само ще хидратира устните ви, но и ще възвърне розовия им цвят!
Смесете глицерин с мед и намажете устните си. Постойте така около 15 минути и изплакнете с хладка вода.
Смесете намачкан узрял банан с лимон и мед. Намажете със сместа устните си, за да придобият естествено свеж цвят.
Накиснете за една нощ шепа бадеми и на сутринта ги направете на каша. Добавете няколко капки кисело мляко или мед и намажете устните. Оставете така 10-15 минути и изплакнете първо с прясно мляко, а после с вода.
Други два плода, които се справят успешно с потъмнелите устни, са нарът и ягодите. Намажете устните с пресни ягоди или пресен сок от нар. Останете така 20 минути, после изплакнете с вода и намажете с балсам.
Не позволявайте устните ви да пресъхнат. Това ще ги накара да изглеждат още по-бозави и напукани. Използвайте редовно балсам за устни през деня, а вечер масажирайте с глицерин, прясно мляко или вазелин.

Posted in Здраве и Красота.

– 19.04.2013