Как да си изберете градински мебели видяна 3310 коментари 0

2
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Всеки човек, който има градина, си мечтае да си осигури максимален комфорт по открито небе. А сега, когато се сменят сезоните, е най-подходящия момент за промяна на обстановката.

Към „интериора“ на градината може да се подходи по три начина. Първият и най-разпространен е възпроизвеждането на любимата част от къщата. Асортиментът от мебели трябва да включва мека зона, голяма трапезна маса и навес или тента, която да ви пази от слънцето и дъжда.

Чувал за сядане EASY

Вторият подход е малко по-сложен и се гради върху хармоничното вписване на мебелите в естествения изглед на градината. Дизайнерите изкуствено създават материали, които да изглеждат леко захабени и измислят конструкции, по които да могат да се оплетат пълзящи растения.

Обзавеждане за градина от изкуствен ратан MANILA

Третият подход е да се изберат мебели и елементи, които да могат лесно да се приберат вътре в къщата. Такива са например хамаците, люлките, плажните шезлонги, чадърите и сглобяемите беседки.

Шезлонг SAMBA

От градинските мебели се иска предимно да са издръжливи и здрави. В противен случай резките промени в температурите, дъждовете, снегът и слънчевата светлина могат да съсипят мебелите за броени месеци. За стационарни зони за почивка е най-добре да се ползват естествени материали – камък, дърво, метал. Преносимите мебели могат да бъдат от слама или ратан, тези материали са особено подходящи за романтична или кънтри обстановка.

Ратанов комплект ALICANTE

Да поговорим малко и за стиловете. Поддържаната градина със сложен дизайн на озеленяването е истинска гордост за притежателя си. А растенията, дори ако са избирани чисто интуитивно, говорят много за собственика. Важно е да решите предварително какъв стил предпочитате, когато създавате площадка за барбекю, „киносалон“ под открито небе или зона за празнични трапези с приятели. Асортиментът е широк – провансалски стил, стил „английско имение“ или „американско ранчо“, алпийска хижа или етнически ретро-стил.

Помислете добре и за това къде ще разположите градинските мебели на мечтите си. Върху каква основа ще стоят – плътна дървена настилка, насип от чакъл или павирана с камъни площадка? Настилката отдолу ще предпази мебелите от контакт с пръстта и ще придаде завършен вид на общия дизайн на градината.

Дилемата „стационарни или подвижни мебели“ се решава лесно с помощта на преносими възглавници и облицовки. Основата на дивана или столовете може да бъде дървена, каменна или метална, а възглавниците и кувертюрите могат да се приберат на сигурно място вкъщи, докато не дойде време да превърнат градината ви в най-уютното местенце на света.

Възглавница за сядане KENIA

Често мястото за отдих комбинира в себе си няколко функционални зони, например лятна кухня (барбекю или външна камина), веранда (беседка, навес или тента) и чисто природна зона. Градината все пак трябва да си остане градина, не бива да я претрупвате с мебели. Основната украса в нея ще станат растенията, изкуствените водоеми и правилно позиционираното осветление.

Ратанов комплект WELL