Румен Петков: Предприех процедура за отстраняването на Флоров, после друг го издигна

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Когато бях министър на вътрешните работи в ход бе процедура по отстраняването на Станимир Флоров от служба в МВР. Предоставена ми беше информация за извършени от него нарушения и съмнителни контакти, така че сега не се изненадвам от направените разкрития.Това обяви пред Faktor.bg бившият вътрешен министър Румен Петков.

 

Според него решението на прокуратурата да образува досъдебно производство срещу действащия шеф на ГДБОП Станимир Флоров за съпричастност към престъпления е логичен ход.

Трябва да се изчисти един проблем, който е трупан с години. Сега г-н Михаил Миков трябва да отговори защо го е назначил на висша ръководна длъжност, а също и Цветан Цветанов да обясни, защо го е оставил на този важен пост, настоява Румен Петков.

Той не се съмнява, че държавното обвинение ще пропусне да води разговори с последните двама шефове на МВР, толерирали Флоров в службата за организирана престъпност, както и да се изясни, защо са подценили информацията за връзките му с престъпна дейност.

С действията си прокуратурата създаде огромни очаквания в обществото и е длъжна да ги оправдае. Иначе резултатът за гражданите и държавата ще бъде катастрофален, предупреждава Петков.