Освободиха главния секретар на Министерство на правосъдието

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Главният секретар на Министерството на правосъдието Елена Петкова е освободена от длъжност. Това обясниха от пресцентъра на Министерство на правосъдието (МП), след като вестник „Труд“ първи писа, че има една трета незаконни назначения в правосъдието или 86 от общо 262-ма чиновници. Ежедневникът посочи, че лицата не са се явявали на конкурс, както е по закон.

Освобождаването от длъжност на Елена Петкова е факт от датата 16 април 2013 г., поради установени административни несъответствия с изискванията за заемане на длъжността.

Поради констатирани несъответствия с изискванията за заемане на длъжността е освободен и Янко Хаджигеоргиев, главен инспектор в Инспекторат по чл. 46 от ЗА (Закона за администрацията) към МП, считано от дата 19 април 2013 г.

В настоящия момент тече проверка по отношение на директора на дирекция „Човешки ресурси“ в Министерство на правосъдието Даниела Лазарова, която е отстранена от длъжност до приключване на проверката.

По отношение на обществените поръчки и ремонта на сградите на Софийски районен съд и Софийска градска прокуратура, няма забавяне в сроковете за тяхното провеждане, казват още от ведомството.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти