Вижте шокиращата история на това дете

1
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

Вижте шокиращата история на това дете

Вече има надежда за 18-месечното момиче

18-месечната Руна Бегум страда от ужасяващо заболяване. Страшната диагноза, която е поставена на момиченцето от Индия, е хидроцефалия, при която прекомерно количество цереброспинална течност кара черепа да набъбва. Тъй като родителите на малката Руна са от крайно бедна местност в североизточна Индия и нямат пари за лечение и операция, главата на момичето се е надула до три пъти повече от нормалното.

Снимка на момичето с гигантската глава попадна в интернет и само за три дни обиколи света.

18-месечната Руна и майка й

Именно благодарение на споделяната снимка специалистите от водеща частна болница към група „Fortis Healthcare“ са предложили да прегледат детето и да извършат необходимата операция на черепа безплатно. „Убеден съм, че можем да освободи горкото момиче от натиска върху мозъка чрез интервенционна“, каза Сандийп Вайшия, един от най-добрите неврохирурзи в столицата Ню Делхи.

На момиченцето е поставена диагноза хидроцефалия

Норвежка благотворителна организация също е готова да помогне. До момента тя е събрала дарения за малката Руна на стойност над 8,800 долара.
Руна Бегум не е в състояние да държи главата си изправена със собствени сили, нито да ходи, нито да пълзи, нито да седи. Черепът й е достигнал обиколка от 91 сантиметра.
Остава да се надяваме, че медиците ще са в състояние да спасят 18-месечната Руна Бегум.
Антоанет Иванова

Клюки.вс препоръчва и: