Борисов скочи на главния прокурор

2
Добави коментар
mignews
mignews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази недоволството си срещу главния прокурор на Република България Сотир Цацаров. Той коментира временното освобождаване на Станимир Флоров от поста директор на ГДБОП.

„Много се радвам, че главният прокурор се е върнал до 1999 година, защото това означава, че кредитните милионери също ще бъдат извикани на разпит. 12 милиарда са откраднали и всички са членове на БСП! Като върнат парите, пенсиите ще станат 5000 лева.“, отсече бившият министър-председател.

„След като Цацаров е казал „А“, да стигне до „Я“ и да привика на разпит всички. Разбира се, никой не се занимава със Станишев с 9-те най-важни доклада за мафията, които умишлено им ги даде в ръцете. Виждате какво става. За един месец на петима от ГЕРБ повдигнаха обвинение. В разгара на предизборната кампания! А за четири години – нито едно! Имаме още няколко седмици да видим колко още обвиняеми ще измислят. Ще дойде време да се извинят“, заключи Бойко Борисов.

Припомняме ви, че по-рано днес прокуратурата образува досъдебно производство за подкуп срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров. Във връзка с получените в Софийска градска прокуратура (СГП) сканирани копия на класифицирани документи, в хода на извършената проверка, започнала на 17 април 2013 г., от МВР и ДАНС са изискани оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров – директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП). От анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в четири оперативни дела.