Първанов държи милиони в офшорки чрез Кюлева

2
Добави коментар
mignews
mignews

„Бившият президент Георги Първанов държи милиони в офшорни сметки чрез вдовицата на Емил Кюлев – Весела. Пари в офшорни зони имат Кирил Йорданов, Георги Гергов и Елена Вълчева. Това обяви по Нова телевизия Яне Янев. Според него пари в офшорка има и известен български социолог, който подкрепял „червената“ идея.

„Най-богатият социолог в България се явява в телевизионните студия с още един, който много обича да ръкомаха“, отбеляза Янев, но не назова името му. Той се закани в близките дни да разкрие и племенник на министър, който съхранявал голяма сума в чужда офшорна компания.

„Гуруто на Росен Плевнелиев е Иво Прокопиев. Самият президент не взима сам решения. Аз го познавам от 17-18 години като бизнесмен, който се занимаваше със строителство. Този период от нашето запознанство е много интересен. Той никога не е вярвал, че може да стане държавен глава“, посочи Яне.  Според него в дъното на енергийната мафия стои бизнесменът Красимир Георгиев-Фронтиера, който действал в комбина с Румен Овчаров. Яне твърди, че от енергетиката на България са били източени над 90 милиона лева и то само през последните няколко години.

 Яне засегна и темата за отстранения шеф на ГДБОП Станимир Флоров.   „Флоров може да има 333 прегрешения, но в тези документи, които изтекоха за него в медиите, аз не мога да повярвам“. Той разкритикува Богомил Бонев, че се включва като изпълнител на поръчки на богаташа Георги Гергов. Гостът в студиото каза, че у нас олигарсите искат да контролират всичко в страната ни.

„Не познавам Флоров. В парламента, когато сме се виждали, не съм го поздравявал. Това, което се случи, ми прилича на изпълнение на бърза поръчка. Медиите от няколко седмици подготвяха тази операция, но никой не обърна внимание“, смята Яне.

„Не сме учудени, защото знаем, че за ченгеджийницата в България се пускат различни режисьори. БСП са царе на компромати. Те ще кажат, че не признават резултатите от изборите след време. Аз не съм видял червените да правят кампания, те са в някакви землянки. Няма да се учудя, ако  направят още една постановка като тази за Флоров“, каза Яне Янев.