Шведска агенция търси момичета анорексички видяна 6389 коментари 3

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Шведска агенция за манекени търси нови момичета край болница, където се лекуват хора болни от анорексия и от други смущения в храносмилането, съобщи здравното заведение.

„Те стояха пред сградата и чакаха момичетата да излязат на разходка“, обясни пред агенция ТТ директорката на държавната болница Анна-Мария Сандеберг. Тя обаче не каза името на агенцията за моделки.

Според нея ловците на женска плът познавали отлично нещата в болницата и действали безскрупулно. Едно от момичетата, с които те са се свързали, било толкова отслабвало, че се движело в инвалидна количка, заяви Сандеберг.

Директорът на друга голяма модна агенция в Швеция, Elite Model Management, твърди, че „избраният от агенцията метод за събиране на модели е отвратителен и неетичен“.

Стокхолмският център годишно лекува около 1200 пациенти – момчета, момичета и възрастни, страдащи от хранителни разстройства, най-честото от които несъмнено е анорексията.

Персоналът потвърждава пред журналист от новинарската шведска медия ТТ, че това не е първият опит на агенция да злоупотребява със състоянието на пациентите им. Модната индустрия е толкова безскрупулна, непрекъснато промотираща твърде слаби модели, чиято визия обърква представите на младите за това кое е красиво и здравословно. „Онова, което буукърите не разбират или нарочно игнорират е фактът, че анорексията е не само физическа а болест, но и душевна, психологическа“.