Да изчистим България за един ден!

0
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Държавният глава Росен Плевнелиев и служителите на администрацията на президента ще се включат днес в инициативата на бТВ „Да изчистим България за един ден” в Борисовата градина.

В 9.00 часа в югоизточната част от Борисовата градина близо 90 служители на Министерството на труда и социалната политика и неговите поделения ще участват в кампанията заедно с вицепремиера и социален министър Деяна Костадинова.

От 10.00 часа в района на кръстовището бул. „Сливница” и ул. „Опълченска” министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров, представители на ръководството на министерството и служители на МЗ, националните центрове и изпълнителните агенции в системата на МЗ, ще работят за почистването на България за един ден.

От 10.00 часа в столичния квартал „Христо Ботев” служители на МВнР, заедно с представители на Дипломатическия корпус в България и Столична община ще се включат в кампанията на „Да изчистим България за един ден”.

От 11.00 часа пък в землището на Драгалевския манастир „Света Богородица Витошка” в природен парк Витоша министърът на образованието, младежта и науката чл.-кор. Николай Милошев ще се включи в инициативата „Подари дръвче, засади гора“ съвместно с акцията „Да изчистим България за един ден“.

В кампанията ще се включат почти всички общини и градове в страната, ще участват политици, общественици и обикновени граждани.

 

България