Тайсън Фюри нокаутира Кънингам и ще срещне Кобрата

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Тайсън Фюри очаквано спечели важния сблъсък със Стив Кънингам в Ню Йорк и се доближи до световната титла в тежка категория.

Победителят от този дуел трябваше да се изправи на един ринг срещу българския исполин Кубрат Пулев и така Фюри и Кобрата ще определят следващият опонент на супершампиона Владимир Кличко.

Непобеденият 24-годишен Фюри изпадна в нокдаун още във втория рунд срещу по-възрастния си съперник и шокира специалистите, но все пак в 7-ия успя да нокаутира Кънингам и да грабне победата.

„Той се би здраво, но в крайна сметка по-добрият боец спечели“, заяви Фюри след последния гонг.

„Аз съм най-добрият в категорията и ще се изправя срещу когото трябва. Беше въпрос на време да го нокаутирам, защото той единствено бягаше, но нямаше как да се скрие от мен“, допълни победителят.

Видео с пълен запис на вълнуващия голям сблъсък може да видите в Sporta.bg

Фюри не отдаде голямо значение на факта, че изпадна в нокдаун във втория рунд – нещо, което не му се беше случвало от ноември 2011-та година, когато се изправи срещу Невен Пайкич.

„Той е много по-тежък от мен и се биеше като гигант. Постоянно използваше това като предимство, а аз се чувствах, сякаш се биех срещу двама. Бях замаян от последния му удар и не можах да се съвзема преди края на отброяването“, сподели Кънингам.

Кънингам виждаше победата все по-близо, когато разклати брадичката на опонента си в 1-ата минута на втория рунд и го прати в нокдаун. Фюри не само се съвзе, но започна да използва всякакви средства, за да надделее. Той дори отправи удар с главата си в 5-ия рунд, заради което беше наказан с отнемане на 1 точка.

В крайна сметка очакваният изход от двубоя се случи в 7-ия рунд и съдията Еди Котън вдигна победоносно ръката на Фюри.

Така Кубрат Пулев вече знае името на следващия си съперник, което е значително облекчение за българския шампион, защото той прекара няколко месеца в неуспешни преговори за официални мачове.