Как да изградите комуникационната си стратегия (част 3)

4
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Като клиенти, който имат любими марки, често се питаме: „Защо няма нещо специално за мен?“. Всички лоялни клиенти търсят специално отношение! В 21-ви век, когато конкуренцията е в разгара си, всеки бизнес трябва да се замисли как да задържи своите клиенти.

Коя е вашата стратегия за лоялни клиенти?

Продуктите на пазара имат много заместители, които са сходни по своите характеристики и ползи. Затова е необходимо специално отношение, ясна комуникационна стратегия, която да ги отличава!

Да си представим, че нашият онлайн магазин се развива много добре. Имаме редовни клиенти, които ни пишат с благодарност за коректното отношение и качествените дрехи; изпращат снимки от рождения ден на детето си, което е облечено в наша рокля. Ако нямате програма за лоялни клиенти, сега е моментът! Определете критериите за лоялни клиенти: на база обратна връзка, продажби …! Ето няколко идеи:

Дайте им екслузивитет един ден по-рано, преди всички останали! Нека те първи да научават за новата колекция;

Направете секция със снимки на децата им. Това е проява на внимание, че цените тяхната благодарност; заедно с тях споделяте радостта, че детето им е красиво и добре облечено;
Предложете клубна карта с отстъпка или трупане на точки, при които се печели безплатен продукт (има много варианти);
Освен наградите и проявата на внимание, важно е в стратегията да включите канали, по които това ще се случва. Във Facebook много успешно ще изградите общност около марката. Така всекидневно ще поддържате връзка с тях и ще достигате до клиентите си с препоръка „от уста на уста“. Електронният бюлетин е почти задължителен за онлайн магазин. Използвайте базата данни със свои контакти, за да ги уведомявате за всички нови и интересни промоции! Включете и нещо полезно! Може да е секция с модни тенденции за сезона…

 

Обмислянето на детайлите и създаването на цялостна концепция  са елементите, които се явяват гръбнакът на вашата успешна връзка с клиентите. В крайна сметка, всеки бизнес съществува заради клиентите си, нали?

 

В следващата част ще споделим за една от най-важните стъпки в комуникационната стратегия – интегрирането на каналите. 

Media Start –

Google+

Linkedin

Media Start е агенция за комуникации и реклама с фокус върху най-ефективния канал за комуникации – интернет маркетинга. Търсим иновативни решения за популяризиране на бизнеса на своите клиенти. Правим това чрез видео маркетинг, мениджмънт на Facebook страници, електронен бюлетин и онлайн реклама. Истинската сила идва от обвързването на всички канали да работят заедно като една добре смазана машина и така резултатите се увеличават многократно.

http://media-start.net/