Във „Фамилията“ Ани Хоанг плаче с лютиви капки

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Първата сцена, която 21-годишната певица Ани Хоанг заснема като прислужницата Ким в сериала „Фамилията“, е счупването на ценна антикварна ваза в дома на Борис Арнаудов (в ролята е Стефан Данаилов – бел.ред.). Много се притеснявала дали ще успее да бутне вазата по правилния начин. Затова няколко пъти отрепетирала сцената, но без ваза, тъй като имали само една за чупене. Когато дошъл ред да застане пред камерата, всичко минало прекрасно – от усърдие счупила не само вазата, а и плочките на земята заедно с масата.

„С голяма мощ бях забила тази ваза“, смее се тя.

За ролята на Ким Ани не се явява на кастинг. Продуцентът Димитър Гочев й се обажда, за да я покани да играе прислужница с азиатски произход в новия сериал. Тя не само има екзотичната визия на героинята си, но и досущ като измислената Ким има баща виетнамец и майка българка. „Нямаше как да не приема. Кой би отказал? Бях убедена, че ще ида, но в мен имаше съмнение, че ще се справя добре“, казва певицата. Друга причина да приеме на драго сърце е възможността за работа с актьори от ранга на Стефан Данаилов. Именно от него тя се притеснява най-много, когато се запознава с екипа.

Работата пред камера не е непозната за Ани Хоанг, тъй като тя снима често видео към песните си. Досега обаче не е правила клип със сюжет и работата по сценарий е нова за нея. Въпреки това се справя добре, защото е силна в драмата. Още повече, че героинята в сериала е няма и само чрез емоция може да пресъздаде образа на Ким. Това, което наистина затруднило Хоанг пред камерата обаче е, че не може да се разплаче насила.

Всъщност това е проблем, който се среща често и при професионалните актьори. Ани стига само до насълзяване на очите, а останалото вършат лютивите капки, които се използва в киното. Тя обаче толкова привиква към тях, че ефектът намалява с всеки следващ път.

Певицата не е получила нито едно обаждане от колежките в попфолка, които също са се снимали в сериали. Твърди, че по-важно за нея е мнението на близките хора, особено на годеника й – режисьорът Люси Иларионов. Той е професионален актьор и често помага на Ани в репетициите. Задължително гледат и сериала по Би Ти Ви в неделя, а после коментират как е изиграла сцените си. Ани разчита много и на подкрепата на родителите си. Майка й Ели и баща й Фук са много горди с успехите на дъщеря си. Певицата е с 4 имена по лична карта – Ани Фук Чонг Хоанг.

Тъй като ролята на прислужницата Ким засега е малка, Ани не снима всеки ден. Така успява да записва песни и да ходи на лекции. Певицата завършва втори курс в Софийския университет „Музикална педагогика“. Още в първи клас обаче родителите й я записват в НМУ „Любомир Пипков“ в профил пиано и солфеж. Именно пианото е и причината да се запознае с Люси. Преди 3 г. Иларионов отива с техен общ познат на концерт, на който тя свири. Тогава той е в процес на развод, а тя точно е приключила сериозна връзка. Първоначално отношенията им са строго професионални, но скоро Люси започва да флиртува с певицата. Тя дълго се дърпа, докато накрая се влюбва в джентълменското поведение на режисьора, искреността му и чувството за хумор, което Ани не винаги разбирала и често му се сърдела. После свиква и днес дори се смее на следната случка – агресивно куче лаело по нея, а Люси отишъл при животното и му казал да внимава с певицата, за да не го изяде. Шегата тръгва от публикация в жълт вестник, според която момичето с виетнамски корени похапва кучешко месо.

Ани и Люси отдавна не се обиждат на честите клюки в жълтата преса за връзката им. В началото на певицата ставало неприятно, но Люси винаги я успокоява, че няма лоша реклама. Максима, която тя не приема и до днес. Убедена е, че лошата реклама те представя зле пред хората, които не те познават.

В началото на връзката им Хоанг има договор с музикалната компания на Николай Първанов-Китаеца (бившата половинка на Азис – бел.ред.). Малко след това обаче тя напуска фирмата, тъй като участията се разреждат и няма развитие. Трудно успява да прекрати договорните си отношения. За да я освободят, тя им казва, че не желае да се занимава с музика занапред, защото ще кандидатства в Академията на МВР.

След поредица от скандали и обезщетението, което изплаща на компанията през 2011 г., Ани Хоанг продължава кариерата си на певица, но вече като част от „Пайнер“. В началото на 2012 г. се сгодява за Люси Иларионов.

Двамата имат 17 г. разлика, но не я усещат. Въпреки това има неща, които единият обича да прави, а другият не. Люси например може да влезе на всички прожекции на филми за един ден в някое кино. Тя не е толкова запален киноман, но прави компромиси и често го придружава.

Напоследък покрай нейните снимки в сериала и неговото участие в „Денсинг старс“ по Нова тв двамата се засичат по-рядко вкъщи. Ако певицата има натоварен ден, сутрин отива на снимачната площадка, следобед е в университета и вечер на участие. За да наваксат липсата на време заедно, Ани често придружава любимия си мъж в залата за танци. Тя напълно подкрепя усилията на Люси да влезе във форма. В началото на диетата му било трудно, тъй като е свикнала да яде от неговата храна в заведенията. „Винаги си поръчвах нещо, което много обичам, а храната на Люси все се оказваше по-вкусна от моята. Вече не е така“, смее се Хоанг. Многократно се опитва да го изкуши с понякой шоколадов бонбон, но той не се дава. А и певицата вече е по-строга. На тренировките дори влиза в комбина с неговата партньорка Петя, и двете не му дават да си почива. Понякога обаче той се изхитрява и ги забаламосва с някоя от безбройните си истории. Докато се усетят, са минали поне 15 минути, през които Иларионов е поел дъх.

СТЕЛА АТАНАСОВА

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти