Челен удар блокира за часове пътя София-Варна, човек загина

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Инцидентът е станал тази сутрин около 4,40 часа в района на ловешкото село Българене.

ТИР с габровска регистрация се е ударил челно в микробус от Добрич. 45-годишният водач на камиона е починал на място, а пътуващите в микробуса 28- годишен мъж и 64-годишна жена са настанени в ловешката болница с опасност за живота.

Директорът на болницата д-р Тихомир Бенев съобщи, че мъжът е на апаратна вентилация и предстои да му бъде направена операция, заради черепно-мозъчните травми. Той има сериозни травми и на белия дроб.

Жената е в кома, също с черепно-мозъчни травми, предаде БТА. Ще се преценява дали да бъде транспортирана до болницата в Плевен за операция.

Пътят София-Варна бе затворен за движение за близо 6 часа и половина. Преминаването на моторни превозни средства ставаше през Ловеч по стария път за Севлиево до около 11 часа, когато от Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че пътят за Варна е отворен.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 14 тежки пътнотранспортни произшествия с 1 загинал и 16 ранени, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти. Само в София за последните 24 часа са станали 49 леки катастрофи с трима ранени.

От началото на годината в страната са станали 1611 пътни инцидента, 131 души са загинали, а 2002 са ранените.