Тайните за красота на Галена Великова

1
Добави коментар

Познаваме Галена Великова като отличен хореограф и обективно жури от танцовите реалити формати. Оптимизмът й е заразителен и с негова помощ тя успява да извлече максимума от танцьорите. Какви са тайните за красота на Галена Великова?

 

Галена Великова е треньор по спортни и латиноамерикански танци, хореограф на танцови двойки, международен съдия по спортни танци в редица престижни турнири и състезания. Освен това Галена Великова е собственик на верига танцови училища в Гърция, където лично преподава.

През годините е печелила множество титли, сред които вицешампион на Европейската купа във Венеция през 2004г. и многократно шампион на Гърция по латиноамерикански танци. У нас Галена Великова е била жури в първия сезон на Dancing stars, във Vip dance и в настоящия сезон на предаването.

Какво е за теб красотата?

Галена Великова: За мен изворът на истинската красота се намира в отношението на човека към себе си!

Следиш ли модните тенденции и има ли марки или дизайнери, на които симпатизираш?

Галена Великова: Разбира се, че следя модните тенденции. Мисля, че информираността по възможно най- много въпроси и посоки е богатство. От там нататък що се отнася до модата, считам че винаги трябва да я пречупваме през призмата на личния ни стил и персоналност. Дрехите и аксесоарите трябва да ни помагат да се чувстваме по добре, а не сляпо да следваме някакви тенденции!

За официално и вечерно облекло предпочитам един световноизвестен гръцки дизайнер – Zinas и фирмата му Cinema, както и марката Dolche Gabbana. За всекидневното облекло нямам специални предпочитания – важно е да е комфортно и елегантно.

Какъв е стилът ти на обличане?

Галена Великова: Мисля че предпочитам стилно-елегантения начин на обличане.

Обичаш ли да пазаруваш? Колко е рекордният ти престой в търговски център?

Галена Великова: За мен пазаруването е по-скоро нужда, не бих го определила като удоволствие.

Коя е твоята шопинг слабост?

Галена Великова: Може да се каже, че имам слабост към красивите дамски обувки!

Според теб коя дреха подчертава най-ярко сексапила на една жена?

Галена Великова: Мисля, че това зависи най вече от телосложението на жената. Но като цяло вечерна черна рокля с елегантно деколте е сигурен успех!

Висок ток, платформа или ниски обувки?

Галена Великова: Може да се каже, че съм фен на високия ток, но когато съм изморена и платформата е добро решение.

Имаш ли любими разкрасителни процедури?

Галена Великова: За съжаление не остава много време за разкрасяване, но когато успявам, си правя маска на косата. Разбьрквам олио и жълтък, втривам в краищата на косата и оставям около час.

Би ли променила драстично прическата си?

Галена Великова: По принцип съм доста консервативна. Думата „драстично“ малко ме плаши. Тази година за първи път в живота си промених цвета на косата. Нужни ми бяха 3 месеца, за да свикна с промяната.

Каква козметика използващ? Кой е твоят аромат в момента?

Галена Великова: Използвам кремове Shiseido и парфюм Dolce Gabbana и Issey Miyake

Какво е мнението ти за пластичната хирургия и би ли се възползвала от нейните услуги?

Галена Великова: Позитивно настроена съм към различните начини, които ни помагат да изглеждаме по-добре. Има хора, на които нещо във външния им вид много ги дразни и им създава много лично неудобство. Мисля че, ако  прибягнат до помощта на пластичната хирургия много би им помогнало за тяхното самочувствие. И аз не виждам причина, защо да не го направят.

Спазваш ли някакъв режим на хранене?  

Галена Великова: Благодарение на професията ми – треньор по спортни танци, всекидневието ми е свързано с много движение и танци. Така за щастие не ми се налага да спазвам някакъв режим на хранене, но се опитвам да пия много вода!

Кое е твоето кулинарно изкушение?

Галена Великова: Изкушение за мен е шоколадът!!!

Практикуваш ли друг спорт освен танците?

Галена Великова: Докторите ни убеждават, че танците са най-добрият спорт, защото освен че използваме само своята тежест по време на упражненията, се съчетава с развлечение, от което всички много се нуждаем.

По колко време на ден прекарваш в залата за танци?

Галена Великова: Аз имам 5 училища по танци в Атина Гърция. Прекарвам по около 12 часа на ден в някое от тях.

На какво те научиха танците?

Галена Великова: Занимавам се със спортни танци от 8 годишна. Танците ме научиха най- вече на всекидневна  дисциплина. От малка разбрах, че ако искам да постигна нещо специално и да стана добра в своето начинание, трябва много да се трудя, да се концентрирам бързо и да си разпределям времето рационално.

Вярваш ли, че красотата ще спаси света?

Галена Великова: За красотата не знам, но силно вярвам ,че светът би могъл да се подобри от човечността, любовта и добрината!

 

22.04.2013/ интервю на Христина Спасова