Добрите уроци на любовните филми

1
Добави коментар

Колкото и бозави и обикновено нереалистично завършващи с „Happy End” да са холивудските романтични филми, винаги има някоя истина и важна любовна поука, в която да се вслушате, ако искате и в реалния живот, любовта ви да се радва на щастлив край (упс, или май е по-добре да говорим за „бъдеще“).

Добрите уроци на любовните филми

Ако си падате по романтичните филми, навярно сте научили някой и друг полезен урок за любовта от тях.

Да започнем с „Just like heaven” (“Истина ли е…”)
Една романтична приказка с Рийз Уидърспун, чиято поука е, че различията не са пречка пред любовта, както и че няма невъзможни неща, щом двама души се обичат. И не на последно място, филмът напомня на всички онези работохолици, които поставят на второ място личния си живот, че любовта не търпи отлагане и е важна част от живота.

„Pretty woman” (“Хубава жена“)
Любима любовна история с Ричард Гиър и Джулия Робъртс, която ни учи на няколко важни неща. На първо място, че любов с пари не се купува, тя трябва да се заслужи. Не по-малко важно е  самоуважението, ако искате да ви уважават и обичат. И не се дръжте като някой, който не сте, защото преди всичко е важно да обичат заради самите вас. И още една истина, за която ни напомня филма – истинската любов не трябва да ви кара да се срамувате и да се грижите за хорското мнение.

„Notting Hill” (“Нотинг Хил“)
Отново главната героиня е Джулиа Робъртс (известна филмова звезда), но този път си партнира с Хю Грант (библиотекар), в който се вклюбва и който моли за обич, доказвайки, че чувствата са по-силни от достойнството, славата и успеха, и че любовта превръща в равни  хора от различни прослойки.

„P.S. I love you“ („Послепис: Обичам те“)
Един наистина прочувствен филм с участието на Джерард Бътлър. Романтичната драма учи, че любовта не умира, тя е вече пристан и утеха, вечен стимул и смисъл на живота.

„Letters to Juliet“ („Писма до Жулиета“)
Трогателната романтична история с Аманда Сейфрид учи, че никога не е късно да преследвате истинската любов.

„When a man loves a woman“ (“Когато един мъж обича една жена“)
Една драматична любовна история, която напомня за думите „любов в радост и в мъка, в болест и здраве“, доказвайки красноречиво смисъла им, а именно, че истинската любов не се предава.

„50 first dates” („50 първи срещи“)
Романтичната комедия с участието на Адам Сандлър и Дрю Баримор ни учи, че когато човек е влюбен, той е готов на всичко, за да спечели нечия любов.

„Hes just not that into you“ („Той не си пада по теб“)
Няколко заплетени любовни истории водят към една истина – Любовта на живота ви може да е точно под носа си, а вие да не я забелязвате. Отваряйте си очите и обръщайте внимание на любовните сигнали от противоположния пол. Никога не се знае дали любовта на живота ви всъщност няма да се окаже най-добрия ви приятел.

„The Holiday“ (“Ваканцията“)
Романтичният филм с Камерън Диас и Кейт Уинслет ви подтиква за промяна в живота и съдбовно пътуване. Истината е, че ако любовта не ви намира там, където сте, трябва да я потърсите някъде другаде.

„Crazy stupid love” (Оглупели от любов)
Една наистина поучителна история, която припомня, че не трябва да приемате половинката си за даденост и, че любовта е цвете, което се нуждае от грижи, за да расте и да бъде красиво.  Или иначе казано, важно е да поддържате искрата на любовта си винаги жива.

„Sleepless in Seatle”(“Безсъници в Сиатъл“)
Един трогателен филм, който доказва, че любовта не познава граници, разстоянието не е нещо непреодолимо, а що се отнася до любовта, трябва да сграбчвате всяка възможност, слушайки 6-тото си чувство.

„Ted” (“Приятелю Тед“)
Пухкавото мече ни учи, че няма нищо по-важно от хората и най-вече любимия човек в живота. Не вещите, работата и прочие… Не го забравяйте!

„What’s your number?” (“Точната бройка“)
Не търсете голямата любов сред бившите си, това се опитва да ни втълпи този филм. Не гледайте в миналото, а към бъдещето, що се отнася до любовта.

„Breakfast at Tiffany’s” (“Закуска в Тифани”)
Една добре позната история, чиято скрита идея е много важна, ако искате да намерите любовта, а именно, че трябва да бъдете отворени за нея, да не се страхувате, че сърцето ви ще бъде разбито и да разбиете защитната стена, която сте построили около себе си и сърцето си.

Кой е любимият ви романтичен филм?

15.04.2013/Ели Йорданова