Пет най-често срещани фитнес грешки

18
Добави коментар
svettonchev
svettonchev

прегледана 422 пъти | добавена на 22.04.2013 г.

За постигането на перфектна фигура, много от нас, отиват на фитнес. И, разбира се, искат да направят фигурата възможно най-бързо, а вместо това получават обратния резултат. Поради това ще поговорим за пет често срещани грешки, които се правят във фитнес клубовете от тези, които се опитват да станат стройни и силни за кратко време.

Кои са петте най-чести  фитнес- грешки?

1. Изолирани упражнения

Мнозина започват да работят усилено върху проблемните места, напомпвайки поотделно бицепс, трицепс, мускулите на корема и т.н. Въпреки това, тези упражнения не дават значителни резултати, защото при изпълнението на това или онова упражнение участва само един мускул, който не стимулира достатъчно мускулните влакна и не се предизвиква необходимата консумация на енергия, което ще помогне да се отървете от мазнините в тялото.

2. Страст за уреди

Днес за нивото на фитнеса се съди по това, което е оборудвано с уреди за упражнения, но в действителност, единственото нещо, за което те са подходящи, е да седнем и да си връзваме обувките. Фитнес уредите ограничават диапазона и естествения обхват на движение, което значително намалява възможността за пълно активиране на всички мускулни влакна. Следователно в работата се задействат и участват по-малки мускулни групи и изгарянето на мазнините не е толкова интензивно. В допълнение, уредите дават сериозен натиск върху вашите стави, които в бъдеще може да доведат до травми.

Снимка: Pixomar / FreeDigitalPhotos.net

3. Дългосрочна кардио трнировка

Смята се, че в борбата срещу затлъстяването, най-силното оръжие – кардио тренировка. Мнозина в стрмежа си към идеал са готови за фитнес упражнения да отделят много време всеки ден. Но освен чифт износени гуменки и повредени стави, практически почти нищо не се получава, резултатът е минимален. Преследвано от продължителен стрес, тялото започва енергично да пести енергия.

4. Коремна преса

Традиционното стягане не помага на корема да е плосък и със сигурност няма да го направи релефен. Ценните шест плочки ще се получат само в резултат на цялостната работа на всички групи коремни мускули. Но все пак трябва да работим усилено, за да стопим мазнините, които обхващат същите тези плочки. За съжаление няма да минем и без кардио.

5. Еднообразни упражнения

Склонни сме да се придържаме към това, което отдавна ни е добре познато. Но във фитнес залата за видим напредък и съхранение на резултатите, трябва да се променят непрекъснато програмата за тренировки и упражнения. Фактът, че нашето тяло се адаптира изключително бързо към различните условия – от едни същи познати упражнения полза няма!

Етикети

фитнес, тонус, спорт, фигура, затлъстяване, кардио, ,