Любен Дилов-син съзря световен заговор за затъпяване на хората

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Според водещия на “Пуснете водата” Любен Дилов-син има световен заговор за затъпяване на хората. Своите тези по въпроса представиха актьорът Сашо Дойнов и председателката на Сдружение „Азбукари“- Цвети Кирилова, журналистите Дейвид Славчев и Милена Златкова. ТВ водещият Дилов констатира, че четенето на книги в съвременното общество е минало на заден план, а телевизията измества всичко важно. Вече нямаме собствено мнение, единственото, което правим, е да „лайкваме“ във Фейсбук. Това, че живеем по-устроено, намали бдителността ни и ни направи мързеливи. В същото време, тъпите хора се управляват по-лесно и е по-лесно да ги накараш да си купят безсмислени стоки. 

„Имаше един заговор – комунизмът. Той пропадна. Сега има перхидролен заговор. Който също ще пропадне. Ако си умна и си боядисаш главата, няма да оглупееш“, коментира Сашо Дойнов. Според него хората се делят на вагони и локомотиви. Едните не могат да тръгнат, ако някой не ги издърпа, другите имат собствена тяга и никой не може да ги спре.

Дилов допълни, че всяка система е способна да се движи със скоростта на своята най-бавна част. И добави, че цялата ни развлекателна индустрия е устроена така, че хората да не остават сами със себе си и да не чуват собствения си глас.

Според Цвети човек сам избира какво да гледа и какво да чете, не е наложително по цял ден да седиш пред телевизора. Една от причините да се променим към лошо, е че в момента всеки се бори за физическото оцеляване и средствата за обучение и развитие не достигат. Тя призова хората да станат по-човечни, да увеличат грижата към другия и изрази увереност, че това затъпяване е временно. /БЛИЦ