СГП поема разследването по отвличането на Лара

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Прокурорът менте подава оставка

2015-04-14 23:00:14

Любен Петров: Всичко в Иганово е под контрол

2015-04-14 14:01:19

Има водеща версия за отвличането на 10-годишната Лара, по която работи прокуратурата и това й дава основание да смята, че скоро ще има положителен резултат, но тази версия отново няма да бъде огласена.  Това обяви зам.-главния прокурор Ася Петрова, под чието наблюдение е поето от Софийска градска прокуратура разследването за отвличането на дъшерята на Евелин Банев – Брендо, съобщи БНР.

 

Обвинението отказа да потвърди дали е бил платен откуп за освобождаването на детето. Аргументът на Петрова е, че всичко, което сега не бива да бъде съобщавано, се прави в интерес на Лара. Тя е добре, не е разпитвана, с нея работят психолозите на МВР.

От индиректните отговори на Ася Петрова днес може да се заключи, че тази версия не е свързана с делото в Италия срещу Евелин Банев-Брендо, коментира БНР. Вече стана известно, че при разпита му след отвличането на Лара на 5 март, той не е казал нищо, което да насочи разследващите към тази версия.

Информацията на програма „Хоризонт“ за платен откуп е почти сигурна. За всичко останало – броят на хората, участвали в това отвличане, мотивите им – прокуратурата поиска време.

В края на тази седмица се очаква съдебното заседание по делото за екстрадирането на Евелин Банев-Брендо в Румъния. Италия вече отказа да го предостави с аргумента, че тече дело в Италия, но съдът си даде възможност да провери дали Банев иска лично да присъства на решението на съда, когато ще се произнася по искането на Румъния, отново по дело за наркотрафик.