Църква, ритуална зала и безплатен паркинг до метрото в „Младост“ 3

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че общината ще преговаря с Министерство на отбраната за терен в района на метростанцията в „Младост“ 3, който да бъде използван за изграждането на паркинг.

Днес кметицата и заместникът й по строителство Любомир Христов провериха изграждането на друг безплатен паркинг до метростанция №18 в столичния комплекс.

Проектът трябва да бъде завършен до 10 май, паркингът се изгражда на терен от около 3 дка и стойността на проекта е 200 000 лв. Ще има места за 84 автомобила, обеща Фандъкова.

Вече е готов и паркинга пред бл. 66 в „Младост“, който струва 68 000 лв. Предстои изграждането и на паркинг и пред блок 65.

„Това е една много сериозна тема за София. Необходими са огромни средства, тъй като пред всеки блок има на практика място за паркиране, което отдавна вече е по-скоро кал, отколкото паркинг, с малки изключения“, обясни кметицата.

На свой ред кметът на район „Младост“ Цвета Авджиева обяви, че е почти готов проектът за изграждане на църква на терен, преотстъпен на общината от МО.

„Приключваме с геоложките проучвания. Имаме много хубав изграден проект и всеки момент ще започнем да строим. Четири декара и половина ни бяха предоставени от Министерство на отбраната и идеята е там да се изгради един комплекс – освен църквата, която е планирана, и една ритуална зала с налични конферентни зали и една неголяма площ за енорийски център“, заяви тя.

Строежът ще започне най-вероятно до месец.