Гафът с орязаната карта на България сътворен в Лондон

2
Добави коментар
tedy79
tedy79

В Лондон е изработен рекламният клип за България с ощърбената карта, на която липсваше част от Пиринска Македония. Гафът бе бързо поправен, след като медиите го забелязаха и популяризираха. Изпълнителният директор на Агенцията за инвестиции Борислав Стефанов обяснява в интервю за 24 часа какъв е бил творческият път на рекламния материал.

Консорциум с водеща фирма „Адиа“ – представител на „Файненшъл таймс“ за България е водещата фирма, изработила проекта. Криейтив частта е направена от „Пъблисис“. Грубият материал се изпраща от тях, а финализирането се прави в студио в Англия. И след това се изпраща за одобрение на консорциума, а те – на нас. След създаването на клипа освен колегите от агенцията имахме срещи с водещи икономисти, маркетолози, ПР експерти, на които представяхме клиповете. Видени са от много хора, казва Стефанов.

Странното е, че никой не го е забелязал. Кампанията върви от началото на март и получихме стотици отзвуци – повече от българи в чужбина, но от чужденци. И всички казаха, че кампанията е чудесна. Явно не сме единствените, които не са го забелязали. И явно грешката не е толкова голяма грешка. Но от друга страна, си е грешка и трябва да се коригира. Оттук нататък ще се излъчва новият клип, допълва той.