Стилно влияние: Великият Гетсби

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Източник: Brooks Brothers

През 20-те години на миналия век, когато се развива действието в романа „Великият Гетсби“ на Франсис Скот Фицджералд, самият автор смята, че модната къща Brooks Brothers предлага най-качествените и стилни мъжки дрехи, които позволяват на съвременния джентълмен да се отличава в обществото.

Тази година по кината ще се появи филмова версия на популярния роман с Лео Ди Каприо в главната роля. В това събитие Brooks Brothers, които още съществуват, виждат златната възможност за сътрудничество с главната дизайнерка на продукцията Катрин Мартин и създават колекция от дрехи, обувки и аксесоари, която е вдъхновена от историята за „Великият Гетсби“, Тя обаче същевременно е силно повлияна от стилните тенденции, диктувани именно от Brooks Brothers преди близо столетие.

Определено произведенията на BB и Катрин Мартин ще се превърнат в хит през тази пролет. Дизайнерите на компанията са използвали подхода на Мартин при костюмите за филма и са създали една наистина модерна колекция с осезаем ретро вкус и подчертан стремеж към удовлетворяване на нуждите на най-изтънчения и взискателен към собствения си стил джентълмен от XXI век.