Честит рожден ден! – Павлина Върбанова – Блогосфера

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Днес сайтът Как се пише? има рожден ден. Точно преди една година обявихме: ето, вече има едно място в българското онлайн пространство, където може да намерите достоверна информация кое как е правилно да се напише. Ако пък не откривате отговор на своя въпрос, попитайте и ще ви отговорим по имейла.

Вече цяла година тази система работи. Ежедневно хиляди (да, хиляди са 🙂 потребители влизат в сайта. Някои попадат случайно, чрез търсачки, други си го знаят и го ползват, когато им се наложи. Получавам и доста въпроси по имейла. Някои от отговорите прерастват в публикации, с които сайтът непрекъснато се обогатява. Преди година статиите бяха 850, а днес са 1234. Междувременно излезе от печат новият “Официален правописен речник на българския език” и актуализирах всички публикувани вече статии.

Както в началото, така и сега за съдържанието отговарям единствено аз, а за техническата част – Милен Петрински. Той геройски се пребори с някои проблеми по поддръжката и ако не сте забелязали, че е имало проблеми, заслугата е главно негова. Ако сайтът функционира добре и бързо се ориентирате в него – заслугата е пак главно негова. Искам да отдам дължимото и на качествената услуга, която СуперХостингБГ ни предоставя.

Сърдечно благодаря на всички приятели на сайта, които помогнаха за реализирането на моята идея, за тестването и популяризирането, за забележките и препоръките, за езиковите въпроси, които продължават да ги вълнуват, и за доверието, когато, търсейки отговор, се обръщат към сайта или (за по-лесно и по-бързо 🙂 направо към мен.

“Как се пише?” има своя страница във Facebook, където може да следите не само новите публикации в него, но и рубриката “Дума на деня” и ежеседмичните (четвъртъчни) “Вечерни уроци/наброски по български език”. Добре дошли сте и там, и в самия сайт!

За рождения ден на “Как се пише?” всъщност искам да пожелая нещо на самата себе си: да имам повече време, което да отделям за него – не само за да пиша нови статии, но и да го обогатявам с друг тип съдържание, да потърся финансиране и защо не нови посоки за развитие? 😉