Редактор към Д. Цонев: Ти нормален ли си!? | TemaDaily.bg – Темите на деня

2
Добави коментар
temadaily
temadaily

Редактор към Д. Цонев: Ти нормален ли си!?
Порицаха водещия на „Лице в лице“ в ефир, изрично бил помолен да не пита Борислав Сарафов за делата срещу Миро Найденов

23 Април 2013 15:22
1

принтирай

|

текст

Водещият на предаването по bTV “Лице в лице” Димитър Цонев беше порицан в ефир за това, че задава въпроси, които „лично бил помолен“ да спести. В епизод на предаването от 3 април Цонев пита зам. главния прокурор Борислав Сарафов как върви разследването по трите обвинения срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов. В този момент редакторката на предаването започва да крещи в слушалките на Цонев да не задава този въпрос, тъй като лично го била помолила за това. Тя казва това толкова силно, че звукът от слушалките влиза в микрофона. Този опит за своевременна цензура не беше широко известен до вчера, когато “Господари на ефира” го извадиха на бял свят, увеличавайки гласа от слушалката.

 

 

 

 

Редакторската реакция, след като Димитър Цонев е попитал заместник-главния прокурор Борислав Сарафов за обвиненията срещу Мирослав Найденов

 

 

 

 

“Лично те помолих това да не го питаш”, казва женски глас в слушалката на Цонев, а гласът й е уловен от микрофона на водещия. Видимо притеснен от въпроса, Сарафов е лаконичен и заявява, че подробности ще има, когато приключи разследването срещу Мирослав Найденов. Виковете на редакторката обаче продължават и тя започва да трие сол на водещия: “Ти нормален ли си”, “Миткооо?!”. Краят на редкаторската намеса е ознаемнуван от едно пълно с недоволство и разочарование „Значиии!“. Видео от гафа можете да видите тук или тук.

На това видео след 04:40 можете да видите записа на „Господари на ефира“:

 

Калин Боянов

Тагове: Димитър Цонев Мирослав Найденов bTV Борислав Сарафов