Байерн Мюнхен – Барселона 23.04.2013 21:45

1
Добави коментар
jacktravolta
jacktravolta

Вторник вечер Байерн Мюнхен ще посрещне Барселона на Алианц Арена в първия полуфинал за Шампионската Лига. Новите шампиони на Германия се изправят срещу убедителния водач в Примера Дивизион в мач, очакван от много експерти да бъде истинския финал.

Байерн Мюнхен вече спечели титлата в Бундеслигата, кръгове преди края и се намира в страхотна форма. Играчите на Хайнкес спечелиха последните 8 мача, в това число победата над Ювентус (2-0) в четвъртфинала. В последния мач в Бундеслигата треньорът даде почивка на доста от ключовите си играчи, но баварската машина пак прегази Хановер 96 със 6-1 и респектира именития си съперник от Испания.

Барселона са на път да спечелят титлата в Испания, където водят с 13 точки над вечния съперник Реал Мадрид, 6 кръга преди финала. Вниманието на отбора е изцяло насочено към този полуфинал, което пролича и в трудната победа срещу Леванте с 1-0 в първенството.

Марио Манджукич си изпроси жълт картон и в двата предишни мача на турнира и ще пропусне сблъсъка за Байерн. Тони Кроос и Холгер Бадщубер също ще отсъстват и най-вероятно ще видим Ариен Робен да стартира на десния фланг, подкрепен от Томас Мюлер в центъра. Лам, Шванщайгер, Хави Мартинес и Данте получиха почивка в първенството и ще излязат свежи в битката.

Лионел Меси най-вероятно ще се завърне като титуляр в този важен мач, след като пропусна 3 мача в лигата след контузията с ПСЖ. Без него виждаме съвсем различно лице на Барселона и присъствието му действа като катализатор на всички съотборници. Пуйол и Машчерано са аут заради контузии, а Адриано е наказан и вероятно ще видим младокът Марк Бартра в защитата заедно с Жерар Пике. Ако въобще може да се говори за слабо място във звездната селекция на каталунците, може би Байерн ще го потърсят точно в младия защитник.

Ключов елемент в този мач ще е владеенето на топката, тъй като знаем че и двата отбора имат доминиращ стил. Ще бъде интересно да видим кое ще надделее – прословутата тактика на пасовете тики-така на испанците или пресиращия футбол принуждаващ опонента да греши на баварците.

. Очаква ни вълнуващ двубой, в който головете могат да завалят като дъжд.

Футболна прогноза и пълна статистика за Байерн Мюнхен – Барселона.