Съдът в Пловдив пусна 7 затворници, отказа на бивш полицай

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Пловдивският окръжен съд отказа да пусне предсрочно бившия полицай Петър Витларов, осъден на 12 г. за съучастие в убийство. СНИМКА: Наташа Манева

Седем пловдивски затворници получиха свободата си днес, а на други петима молбите им не бяха уважени. Сред пуснатите е Недялко Мерджанов, осъден за съучастие в престъпна група, разпространявала наркотици.

„Повечето от освободените са излежали голяма част от наказанията си и имат добри характеристики“, обясни шефът на пловдивския затвор Божил Иванов.

Съдия Магдалина Иванова отказа да пусне предрочно бившия полицай Петър Витларов, пратен за 12 г. в затвора за съучастие в убийството на пловдивчанина Ивелин Веселинов. Младежът бе пребит до смърт за това, че убол с игла момиче. Според съда Витларов омаловажавал ролята си в престъплението и не се е поправил по време на престоя в затвора.

Отказ за предсрочно освобождаване получи и Йовко Самуилов, син на прочутия фермер от Раковски Любен Самуилов. Той бе осъден на 2 г. за близо 33 килограма марихуана, на стойност около 200 000 лева.

Седмината ощастливени напуснаха пловдивския затвор още днес.

 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти