Топ 10 на близначките

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Те са силни в бизнеса и политиката, нищо че най-нашумелите са от шоуто Hе е вярно, че в България най-много близнаци се подвизават в шоуто. Ако ви се струва така, то е защото тризначките Вяра, Надежда и Любов оставиха незабравима следа в няколко телевизионни риалити предавания. Истината е, че близнаците обичат да се занимават с бизнес, при това на ръководни позиции. А като че ли най обичат медийния бизнес. Поне трима близнаци са шефове на едни от най-големите и авторитетни електронни медии. Обаче любовта към журналистиката май не се предава генетично. Генералният директор на БНР Валери Тодоров например е близнак, но неговият брат е строителен инженер.

Сестрата-близначка на дългогодишната директорка в „БГ радио“ Ана-Мария Тонкова също има професия извън медиите. Мариана е архитект, но понеже по няколко пъти на ден се чува с Ана-Мария, е напълно наясно със събитията на журналистическия и музикален фронт. Иначе външно двете изключително много си приличат. Безпогрешно ги различават само мъжете и децата им. Както повечето еднояйчни близнаци, и те са се възползвали от приликата си. За училище признават само за веднъж – по физическо Ана-Мария хвърлила вместо Мариана топка за шестица. Макар че много се изкушавали да приложат номера и по математика, понеже Мариана била много по-добра от Ана-Мария. Страх ги било обаче, че ще ги хванат, защото от 5-и клас започнали да се обличат и изглеждат различно. После Мариана карала колата си с шофьорската книжка на сестра си, понеже нейната била прибрана в КАТ. А един път се върнала по-рано от командировка и за беля срещнала шефа си на улицата, но невъзмутимо му казала, че е Ана-Мария.

Политови – реклама за еднаквите

Вики Политова, генерален директор на „Би Ти Ви медиа груп“, също има сестра-близначка. Ася, известна с фамилията на съпруга си Маджарова, се занимава с нещо сравнително близко до медиите – с реклама. Двете имат по-различно детство. Родителите им са дипломати, изпращат ги в мисията в САЩ. Четвъртокласничките трябва да учат в различни класове – там е задължително да са разделени, за да проявят индивидуалността си. Момичетата преживяват това тежко, защото са свикнали непрекъснато да са заедно. Но пък така разбират, че на Ася Паси и Калайджиева в магическото огледало

Още едно доказателст-во, че близнаците обичат да са шефове, са Гергана Паси и Михаела Калайджиева. Гергана е известна като политик – беше зам.-министър на външните работи и отговаряше за евроинтеграцията при кабинетите „Сакскобургготски“ и „Станишев“. Сега е директор по европейските въпроси на Атлантическия клуб, чийто президент е съпругът Тя е по-голяма с 10 минути, но Гергана е по-висока с 2 см. Двете сестри непрекъснато са щастливи, че са близначки, обаче веднъж са имали съвсем практическа полза от това. Влезли право в СУ, след като Гергана изкарала по-висок резултат на кандидатстуденските изпити и изтеглила Михаела, която била приета да следва психология. Българското схващание е обратно на американското – по време на образованието си близнаците не бива да се разделят. След университета Гергана и Михаела започват работа заедно в адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“. Гергана повече се интерсува от международни отношения, а Михаела – от търговски, което предопределя кариерата им.

Близначките вече не си приличат много, но са изключително близки. Михаела помага на Гергана, която гледа две малки деца – Михаела, на две години и осем месеца, и Давид, на година и половина, без да броим тийнейджърите Катерина (от първия й брак) и Исак (от първия брак на Мони). „Бебетата сигурно понякога си мислят, че Михаела им е майка“, шегува се Гергана. Тя обича да казва: „Да имаш близначка, е истинско вълшебство. Живееш с чувството, че си се сдобил с магическо огледало“. С библейски имена в музиката Близначките на певицата Камелия Тодорова не могат да се оглеждат една в друга. Те са разнояйчни и си приличат колкото всички обикновени сестри. И двете носят библейски имена: Рахел-Лилия и Мириам-Ребека. Майка им ги избрала от Светото писание, което четяла в болницата, преди да ги роди. Рахел завърши поп и джаз пеене в софийската консерватория. С артистичния псевдоним Рейчъл Роу миналата година издаде първите си самостоятелни парчета, а преди това беше беквокалистка на Камелия, участваше в мюзикъли и пишеше песни за колеги. Мириам завърши в Лондон, а сега работи в голяма музикална агенция в Германия. Сестрите всяка вечер си говорят по скайпа. „Така раздялата не ни тежи чак толкова“, казва Рейчъл. Ева и Ива Валентинови пък са дует за народни песни. Близначките имат куп награди от фолклорни фестивали и събори. Специалитет са им автентичните песни от Граовско, но обичат и джаз. Затова го смесват с етноелементи, а едно от парчетата им се казва „Джаз по шопски“. По-различни даже от сестри

Никак не си приличат близначките Ивайла и Божидара Бакалови. Даже на пръв поглед никой не би подозрял, че са сестри. Ивайла е известна, откакто през 2001-а стана „Мис България“, а след това се изявяваше като модел. Божидара нашумя, след като двете влязоха във „ВИП брадър“ през 2009 г. След това баща им периодически възобновява интереса, като говори срещу дъщерите си. Ивайла има консултантска компания и момиченце от бизнесмена Румен Гайтански. Божидара е дизайнер на дрехи. Доскоро най-известните близначки в спорта бяха Адриана и Камелия Дунавски. Те също са разнояйчни и не си приличат много, а като състезателки по художествена гимнастика имаха различна кариера – Камелия беше в ансамбъла, Адриана играеше самостоятелно. Явно треньорката Нешка Робева изповяда американското схващане за близнаците. Гимнастичките имат куп медали, но и за двете най-силната година беше 1988 г., когато се върнаха с общо 7 златни медала от европейското първенство в Хелзинки. Двете вече са треньорки, но работят за различни страни: Адриана – за френския национален отбор, Камелия – за гръцкия, но и подготвя български деца за олимпийските игри в Рио де Жанейро. Близначките не могат да заспят, без да си поговорят в скайпа. Сексапил по две

От няколко месеца особено нашумяха две близначки, бивши баскетболистки от „Славия“ – Доротея и Емануела Толеви. Те се изявяват като модели, но искат да се снимат в телевизионни сериали и в киното. Наскоро направиха еротична фотосесия за мъжко списание. 26-годишните дами твърдят, че много често мъжете са влюбени едновременно и в двете.

Доротея и Емануела са чернокоси манекенки, а близначките Ана и Боряна Шехтови са руси. Те бяха много известни на модния подуим в началото на миналото десетилетие. Сега Ана живее в София със строителния предприемач Георги Василев и имат две дъщери. Боряна е в чужбина, твърди се, в Дубай или ЮАР със сочения за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки, който от 2008 г. е обявен за издирване. Миналата есен имаше слух, че двамата са сключили брак.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти