Новата S-класа на Mercedes без камуфлаж

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Mercedes ще пуснат на пазара новата S-класа през втората половина на годината, но нашият фотограф папарк успя да улови незамаскирания модел още преди официалното му представяне.

Още по темата

Повече за Mercedes-Benz

» Всички новини
» Всички тестове

Новата Mercedes S-класа ще бъде с малко по-голяма дължина и по-дълго междуосие. Визуално новата серия W222, която ще замени W221, се ориентира към концептуалния автомобил F700, който бе представен на автомобилното изложение в Женева през 2007 г.

Новата S-класа на Mercedes с по-загладени форми

Въпреки това Mercedes W222 вече не е с толкова силно изпъкнали калници, дори и вълнообразните повърхности в новото поколение не са чак толкова ясно изразени. Предният капак е силно издължен. Луксозният седан е с Move двигателя, който вече се вгражда в сегашната S-класа и в CL, харчи учудващо малко и поради това има и ниски емисии на CO2.

Mercedes S 500 разполага с 4,7-литров V8 двигател, който осигурява 435 к.с. чрез двойно турбо. Сърцето на топ модела S 600 бие с ритъма на V12 битурбо и с честота на ударите от 517 к.с. Означението AMG при S-класата занапред ще бъде синоним на 5,5-литров осемцилиндров двигател с 571 к.с. в S 63 AMG, допълнителна чест е отдадена на S 65 AMG с шестлитров V12 който осигурява 630 к.с. При пускане на пазара като алтернатива се предлага и плъг-ин хибридна задвижващата система на Mercedes Vision S 500, който беше показан на IAA.

S-класа с хибридна версия със 74 грама CO2

Модулът на литиево-йонна батерия е с капацитет от 10 кВтч, а електромотор с мощност 60 к.с. подпомага работата на бензиновия V6 с обем 3,5 литра. Разработката Vision S 500 е плъг-ин хибрид, който има разход от 3,2 литра бензин на 100 километра и отделя 74 г CO2 на километър. Освен това потфлиото на задвижването на Mercedes S-класа се допълва и от дизелов хибрид, спадащ към категорията на меките хибриди.

Повече сигурност в новата S-класа

Mercedes са включили в новата S-класа голям брой нови технологии за подпомагане на водача. Една стерео камера позволява да се обхване пространството около превозното средство, като по този начин значително разширява обхвата на помощните системи. Така адаптивният темпомат Distronic Plus е разширен с асистент за автоматично поддържане на дистанцията и функция за проследяване на задръстването. Спирачният асистент ще подкрепя спирачна ефективност на водача, като в бъдеще ще може да наблюдава пресичащия трафик и пешеходците. Новото поколение Pre-Safe също трябва да регистрира пешеходци и при скорост до 50 км/ч сблъсъкът може да бъде избегнат благодарение на системата за автономно аварийно спиране. По същия начин могат да се избегнат и удари отзад, при които превозното средство ще бъде спряно от спирачката, за да бъдат избегнати по-нататъшни инциденти. Активния асистент за поддържане лентата на движение е в състояние да регистрира насрещно идващи обекти и препятствия по траекторията на движение, както и да предотвратява неволно напускане на лентата.

Към другите нови характеристики за безопасност на новата Mercedes S-класа причисляваме също и активните закопчалки на колана, както и въздушни възглавници за коланите на задната седалка. От друга страна в S-класата са отпаднали конвенционалните крушки с нажежаема жичка. Основните фарове са представени изцяло от LED компоненти. Интелигентните LED стопове в бъдеще автоматично ще регулират светлинния интензитет, за да не заслепяват в определени ситуации трафика.

Преди няколко седмици Mercedes вече представи интериора на новата S-класа

Вместо волан с четири спици, водачът в бъдеще вече ще управлява с двулъчев волан. Емблемата с позиционираната в средата звезда на Mercedes изглежда много по-малка, а бутоните на волана на новия моделследват формата на двете спици.

Новата S-класа на Mercedes с два кръгли уреда на арматурното табло

Докато при настоящата S-класа над арматурното табло в пилотската кабина се простира заоблена козирка, при W222 тя е разположена почти хоризонтално и достига до средата на арматурното табло. Между тях върху специален екран се озобразяват два кръгли уреда – скоростомер и оборотомер. Между тях и над тях се виждат и други информационни полета (навигация, аудио, мигачи, фарове, часовник, аварийни светлини и т.н.). В кокпита на новия Mercedes S-класа доминира голям централен скоростомер.

Под инфотеймънт и навигационния екран са поставени четири кръгли вентилационни отвори, в чийто център изпъква  кръгъл аналогов часовник. Дори на долната централна конзола дизайнът е значително променен и модернизиран. На мястото на въртящите превключватели на командната система, по диагонал в полукръг са разположени бутони. Подпората за китката е интегрирана в подлакътника.