На разходка из биопазара

2
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Биопазарът става все по-богат и все повече хора предпочитат да се хранят с биохрани, тъй като те са с доказан произход и са полезни за нашето здраве.

Големият недостатък на биохраните е, че са доста по-скъпи, отколкото обикновените, които са обработени с пестициди и други видове химикали.

Хората, които водят здравословен начин на живот, се придържат към хранене с биопродукти. Те се създават по начин, по който са го правили хората до появата на пестицидите и другите видове препарати за унищожаване на бактериите и вредителите.

Освен че не съдържат отровни за организма вещества, биохраните запазват витамините и полезните си съставки.

Когато продуктът се третира с химикали, те влизат в реакция с него и така се унищожават голяма част от витамините и полезните вещества, каквито са например антиоксидантите.

Биопродуктите са много по-вкусни, тъй като са запазили естествения си вкус, без добавени аромати и оцветители, както и консерванти, които променят вкуса на храната.

Вече съществуват много магазини, които предлагат само биопродукти, а в големите вериги има цели щандове с биопродукти.

Любителите на биопродукти могат да се хранят само с тях, тъй като диапазонът от биохрани е наистина много голям.

На много места може да се купи биохляб, както и биобрашно, от който да правите сами вкъщи питки и сладкиши, които няма да навредят на здравето ви и на здравето на близките ви.

Ако обичате паста, можете лесно да намерите биоспагети и макарони, и да си направите сос за пастата с помощта на биодомати и биомасло от лешници, царевица или рапица.

Любителите на сладкото също не са ощетени, тъй като се предлагат много видове биомед, биоконфитюри и сладка, а напоследък стават все по-популярни биошоколадите.

В категорията на биохраните влизат също така соя, ориз, захар, зърнените култури, подправки и всичко, което може да се отгледа без химикали, а след това да се превърне в готов продукт.

Специално за младите майки се продават биопюрета за бебета, за да растат здрави и силни.

Предлага се голямо изобилие от различни видове биокафе и биочай, какао и дори биобира и органично вино. Изобилието от биосокове е много голямо.

В биомагазините може да намерите и какаово масло, кокосово масло, готвенето с които набира все по-голяма скорост. Освен това тези масла имат доказано положителен ефект върху кожата.